Štěstí ve hře

60%
Štěstí ve hře

Napětí při hře. Vzrušení z nového vztahu. Las Vegas je tím správným místem pro skvělou zábavu od režiséra Curtise Hansona, který se podílel na scénáři s dalším oscarovým scenáristou Ericem Rothem. Profesionální gambler Huck Cheever (Eric Bana) potkává neodolatelnou Billie Offer (Drew Barrymore), která ho naučí brát lásku stejně jako karty: člověk musí důvěřovat srdci a neposlouchat hlavu. Mezitím se Eric snaží shromáždit vstupní poplatek 10 000 dolarů, aby se mohl zúčastnit prestižní Světové série v pokeru, ačkoliv - nebo možná právě protože - v turnaji pravděpodobně usedne proti svému odcizenému otci (Robert Duvall), který už dvakrát vyhrál.




Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Není to špatný film, vše se prakticky točí kolem hráčské vášně a docela slušně ukazuje úskalí i radosti hazardního hráče. Film se ale nevyhnul klišé a přehraným situacím a to ho hodilo do propadliště dějin. Film měl celkem potenciál, ale konec to shodil. 65%.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
9
Tohle je zrovna jeden z těch případů, kdy jde o vlastně celkem průměrný film, ale má v sobě takové kouzlo, že mám pocit, jako by ho natočili přímo pro mě. Mám hrozně rád poker (teda Texaskou variantu obzvlášť)... A celý film je jen o téhle hře. Huck je typický příklad jednoho z mnoha lidí, kteří žijí z kouzla Las Vegas. Jeho jedinou prací je poker, ale není úplně profi, prostě je to ten typ, který si sedne ke stolu s poslední padesátkou a odejde s pěti tácy. Ta jeho postava mě baví, jak čte lidi, jak dobře se do něj jde vžít... Nelze nezmínit paralelu s kultovním Maverickem, který je prostě o level slabší. Mám hrozně rád ten jeho vztah s Billie... "Hraješ karty, tak jak bys měl vést svůj život. A svůj život vedeš tak, jak bys měl hrát karty." Dokonalá citát! Pokerových filmů je zatraceně málo! :/ Velká srdcovka. 85%
cerfik
cerfik
7 890 bodů
7
Musím přiznat, že to není vůbec špatný pohled do psychologie gamblingu, ale sráží to ta americká hladovost po romantice a nutnosti happyendu. Hvězdičku navíc za skvělého Roberta Duvalla.

Dodatečné informace

Původní název:
Lucky You (více)
  • Austrálie Štěstí ve hře
  • Austrálie Lucky You
  • Austrálie Bem-vindo ao Jogo
  • Austrálie Glück im Spiel
  • Austrálie La chance dans la balance
  • Austrálie Le regole del gioco
  • Austrálie Pokerowy blef
  • Austrálie Pura suerte
Země původu:
Austrálie, Německo, USA
Rozpočet:
55 mil. USD
Tržby:
8,46 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Štěstí ve hře je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch