Život a doba soudce Roy Beana

71%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Pravý americký western. Navíc s velmi vydařeným obsazením. Mrzí mě, že se víc nepořešily některé motivy, ale jinak skvělý zážitek.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Přes 2 hvězdy to nepůjde. Ne moc vtipný westernový příběh s otravným Newmanem, který svou sílu dokazuje až v závěru, ale to už je opravdu pozdě. V zajímavostech jsem se dočet, že Huston celou dobu natáčení popíjel, a to mi už trošku dává smysl ta výsledná kvalita snímku. Navíc skutečný Roy Bean byl ještě větší idiot než tenhle Newmanům blbeček a to už je co říct.. 4/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Komediální western s výborným Paulem Newmanem a Victorií Principal, která se později proslavila v kultovní soap opeře Dallas. Myslím, že tenhle film ve své době moc neuspěl, ale mě se líbil. Na nedělní pošmourné odpoledne dobrá zábava.
Had
Had
12 338 bodů
9
Opravdová klasika amerického westernu a Paul Newman ve skvělé roli samozvaného soudce mstícího bezpráví; jeho ženským protějškem je Maria Elena (Victoria Principal-později Pamela z Dallasu). K zajímavostem patří role herečky, královské metresy a přítelkyně Oscara Wildea Lili Langtry (výborně ztvárněná Avou Gardner), která se proslavila na americkém Západě konce 19. století a stala se hrdinkou řady románů, pověstí a také písní.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Četla jsem, že režisér John Huston po celou dobu natáčení popíjel při natáčení čistou vodku. Nicméně příběh má hlavu a patu. Je to velice nevšední western s krásnou hudbou Maurice Jarreho. Paul Newman jako Roy Bean je vynikající. (Jak jinak?!) Victoria Principal jako Maria Elena je půvabná. Však byla za svůj výkon v tomto filmu nominována na cenu Golden globe award v kategorii Objev roku. Užila jsem si i skvělý dabing Luďka Munzara. Humor westernu je bizarní. Ale přišla jsem mu na chuť.(Medvěd neměl už vůbec chybu!!!)