Der Knochenmann

74%
Der Knochenmann
Der Knochenmann
Muž jménem Horvath zmizel a jediná stopa vede do restaurace „Löschenkohl“, která je v širém okolí známá grilovanými kuřecími specialitami. Nebyl by to ale Brenner, kdyby jej stroj na mletí kostí ve sklepě restaurace nepřivedl k temným záhadám. Z temných záhad postupně vykrystalizují sexuální avantýry, do nichž díky mladé vnadné servírce málem zabředne i zapšklý Brenner. A skoro ho to stojí život.



Fingon
16 886 bodů
8
70% Zatím poslední adaptace knižní série o bývalém policistovi Brennerovi, naštěstí lepší, než předchozí Silentium. Brenner tentokrát není tolik ve středu pozornosti (a dokonce se ani nekočkuje s nasranými policajty) a film samotný dosti balancuje na hranici různých žánrů. Navíc se tu prakticky upouští od hlasu vypravěče, typického pro předchozí snímky série (jestli se nemýlím, zní pouze na samém začátku). Přijde mi zajímavé, že jak v Silentiu, tak v Der Knochenmann mají "hlavní padouši" velmi dobrou motivaci k páchání zločinů, jdoucí za obvyklé choutky po moci, po penězích nebo prostě jen uspokojení nějaké choutky. (Nejvíce se mi líbil první snímek Přijď, sladká smrti, na druhém místě Knochenmann a až na závěr Silentium. Snad se dočkáme za pár let dalšího filmu, knih je totiž tuším sedm...)
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
V podstatě úplně to samé jako Ukrutně šťastni, jen mnohem normálnější a předvídatelnější. Některé motivy zvládají rozdmýchat bránici i překvapivý údiv na hranici maxima, nicméně stále je tu spousta těch, které jen vyplňují čas mezi něčím zajímavějším a chytřejším. Konec už je hodně slepovaný a přespříliš toužící ještě malou chvíli něčím šokovat. Nosné téma mimochodem o stupeň lépe rozvedli i dánští Řezníci. 70%

Dodatečné informace

Původní název:
Bienvenue à Cadavres-Les-Bains (více)
  • Rakousko Der Knochenmann
  • Rakousko Bienvenue à Cadavres-Les-Bains
  • Rakousko The Bone Man
Země původu:
Rakousko
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Der Knochenmann