Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

80%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Tim Burton prostě umí. Tohle převedení muzikálu na filmová plátna zvládl na jedničku. Johnny Depp zde po delší době předvádí úchvatný výkon podpořený výborným pěveckým umem. Stejně tak musím vyzdvihnout i ostatní herce,kteří ač nejsou zpěváci,tak se s tím porvali statečně. Tenhle holič je přesně takový jak to mám rád. Temný a krvavý.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6
Já prostě tyhle muzikály nerad. :( I když je to burtonovsky temné, ponuré a svým způsobem propracované... pro mě to úplně není. Celkově jdu nějak proti proudu, protože mě osobně Tvorba Tima Burtona neoslovila tak, jak by asi měla. Mám pár oblíbených filmů, ale více jich hodnotím hodně hluboko pod průměrem uživatelů.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Když to bylo nové, hodně mě to chytlo, ale zestárlo to hodně rychle a o dekádu později to vypadá dost strnule, neuměle, jako atrapa nějaké jiné, lepší věci.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Čertovský dobrý holič s typickým morbídnym humorom Tima Burtona. Je to horor? Je to Thriller? Je to dráma? Nie, je to muzikál! Aspoň takto som si pripadal pri prvom pozeraní tohoto kuriózneho diela. Na filme pracuje všetko ako má. Či už sú to kostýmy, herci, hudba, piesne, choreografia, alebo gejzíry krvi. Netradičná snímka nekonvenčného režiséra. Kto nevidel, nech vyskúša. Niečo tak originálneho sa vám v dnešnom Hollywoode už nenaskytne.
hrumsrt
hrumsrt
9 127 bodů
7
Tady se láme chléb a pro mě je tohle poslední kvalitní burtonovka, což ani není výtka, jenže on v devadesátých letech těmi svými gotickými kousky byl tak odlišný oproti zbytku a navíc pokaždé se mu povedlo sáhnout po poctivém scénáři, který svojí démonickou vizí proměnil ve zlato.. Mezi jeho nejlepší kousky, pro které si ho budu pamatovat a s jeho osobou se mi vybaví jako první navždy zůstávají Ed Wood a Ospalá díra, která někde na nějakém osobní listu řadím hodně vysoko. A i když pak i jeho další kousky jsou pořád kvalitní, už jakoby Burton jen plnil divácká očekávání a nepřišel s ničím jiným. Každý tuší, že Burton zase uvede něco temnějšího, co si ale pořád bude držet to svoje pohádkově romantické pojetí.. Jenže to je právě to, Burton už nějak není schopen svůj styl nikam posunout, a když máte svůj vrchol před více než dvaceti lety, a pak už jdete jen z kopce, anebo vykrádáte sebe sama, nebudu vám fandit... Sweeney Todd je typický Burton jak ho čekáte, je to jak natáčený po dešti na hřbitově a hraje tam Johnny Depp.. I když tentokrát Burton zkouší experiment s žánry, který si natrénoval už v předchozích dvou snímcích, tak to stejně není dost... Zfilmovaný příběh světově známého muzikálu, jenž se už pár dekád hraje v divadle předaný v režisérově osobitým stylu, o vyšinutém holiči, který vás nezapomenutelným způsobem oholí břitvou. Tradiční Burtonovští herci, zkažení lidé a to celé v područí tmavých a deštivých prostor Londýna.. Johnny Depp je skvělý asi všude, což platí i tady, avšak jen v rámci klasického dramatického hraní, jelikož on tu i zpívá a teda to je zážitek.. Je to pomalé s pohádkovým příběhem, který mě úplně neupoutal a spíš jsem si užíval celkový feeling.. Johnnyho nejgotičtější pojetí v postavě, kterou těžko prohlašovat za sympatického protagonistu, ba dokonce klaďase.. Správně stylové ale znovu bych do toho nešel.. 70%
Klajnik
Klajnik
8 473 bodů
4
Muzikálové podání tomu filmu neprospělo.Písně nejsou dobré a hudební čísla kradou filmu čas, jenž yb měl být věnován postavám a ději, aby se zacálovaly díry v narativu.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
8
Ponurá atmosféra a krásná stylizace, která Vás naprosto omámí.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Opět duo Burton+Depp nezklamali, sice se tu na můj vkus moc zpívalo, ale písně i texty se mi docela líbili, nebudu hodnotit samotné pěvecké výstupy hlavních postav, ale po herecké stránce to bylo excelentní, především Depp, Carter a Rickman. Opět ta temná atmosféra, která je typická pro Burtona a ten příběh o posedlosti pomstou, no nemám výtky. Sice to není nejlepší Burton, ale rozhodně jeden z těch nejlepších.
kedl
kedl
6 380 bodů
7.5
Aneb jak pravil Rudolf Hrušinský v mém tolik oblíbeném filmu Bílá paní, když schvaloval coby soudruh předseda divadelní hru o bílé paní: " No mělo to talent, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že by tam neměla být ta bílá paní" :-) Takže muzikál ano, ale nemohu se zbavit dojmu, že by se tam nemělo zpívat :-) Vpodstatě zápletka je více než triviální (a už tak často viděná), že jediný čím může být film zajímavý je právě pojetí pana režiséra. A proto se ptám, bylo nutné z toho mít muzikál? Co z toho udělat normální film, s lepším scénářem a né že postavy přichází, odchází a tak nějak si na plátně dělají co se jim zachce. Vše je vykonstruováno a upraveno pro Deppa aby strávil na plátně co nejvíc minut, že se jaksi zapomnělo na ostatní postavy a jejich prokreslenost. Závěr je dost syrový, že ani živá kráva na to není tak syrová. Vpodstatě se ale několikrát máchne břitvou a je po všem. VERDIKT:Tim opět vykreslil atmosféru nádherně. Nepatřím mezi ty, co se jim zprotivuje tím, že je pořád stejný. Takový je Burton! Bohužel tady samotný příběh je trošku jednodušší a scénáristicky nezvládnutý. Příště bez zpěvu, Time ;-)
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7
Typické(a už trochu nudné) Burtonovské herecké obsazení. Když jsem poprvé slyšel ve filmu zpěv, tak jsem měl sto chutí vypnout televizi a odejít, protože muzikály nejsou nic pro mě. Nakonec se z toho vyklubal, pro mě jeden z nejlepších filmů Tima Burtona, a to že jeho filmy nemusím.