Katyň

70%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nemám nic proti té extrémní úctě k události, ale tady spíš škodí. Ten film je zkrátka jen zhmotněný odstavec z učebnice dějepisu. Vyloženě mě mrzí, že nebylo mnohem víc prostoru věnováno té samotné lži a událostem následujícím, zobrazování masakru samotného je možná působivé, ale v podstatě o té události nic neříká...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Zkušený režisér Wajda natočil spoustu uznávaných filmů a musím říct, že už poznávám jeho režijní styl. Ze všech východoevropských režisérů se mi na něm líbí, že s vyprávěním neotálí, rychle stříhá a dobře vede herce. Katyň je národně sebemrskačské téma. Katyň je surové a drsné vyprávění s ukázkami anatomie, ze kterých vám vůbec nebude dobře a takhle silný závěr z paměti už nevymažete. Klobouk dolů.
miza
miza
2 336 bodů
7
Drsná pravda o skutečné události,která měla být navždy umlčena.Nutí přemýšlet kdo byl větší zrůda.Hitler nebo Stalin.
Krupe
Krupe
2 269 bodů
9.5
Začátek filmu mi připadal hysterický a nezajímavý, ale posléze to dostane grády a na konec jsem i přivíral oči. Závěrečné scény jsou emotivní, docela jsem zíral, jaký to na mě zanechalo dojem. Film každopádně doporučuji ke shlédnutí, zvláště voliči KSČM by měli sedět v první řadě.