Čtyři svatby a jeden pohřeb

74%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Standardní, byť nepřeslazená romantická komedie, která nespadá do trpnosti. Herci pro tento žánr typičtí a je vidět, že vědí, co dělají. Scénář nenabízí nic nového, je to naprosto standardní a předvídatelný.. Taková sladká Grantovka za 65% s přimhouřeným okem.
Fingon
16 886 bodů
6
Po druhém shlédnutí (první bylo v TV někdy koncem devadesátých let, kdy se mi film ještě celkem líbil) musím s hodnocením dolů. Snímek se dost vleče, Hugh Grant je tu příliš nevýrazný a s Andie mu to moc neklape. I Notting Hill je lepší a vrcholem zůstává Láska nebeská.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
"Surreální, ale milé." Intelektuální komedie, která krásně kombinuje romantiku, britský suchý humor a hlavně ústřední duo, ve kterém to tak krásně jiskří. Hlášky jsou nezapomenutelné:-)Vždy si ale vzpomenu na Hugha Granta, který říkal jak mu byla tato role nepříjemná, protože hrál vlastně postavu scenáristy, která byla naprosto odlišná od jeho naturelu. A pak to musel ještě čtyřikrát zopakovat.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Zatím nejslabší Curtisův scénář, s jakým jsem se setkal, ale i přesto záruka obstojné a inteligentní zábavy. Originální nápad zpestřuje množství příjemných vtípků, uvolněná Newellova režie a samozřejmě celá řada sympatických anglických herců, kteří jsou i ve vedlejších rolí nepřehlédnutelní. Andie MacDowell sice není žádná krasavice ze snu, ale elegantní Grant, excelentní Atkinson a rozjařený Simon Callow mi vše bohatě vynahradili. Ale ruku na srdce, Curtis umí mnohem, mnohem líp...
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
7
Takhle to vzniklo, spojení Hugh Granta a Richard Curtise.. A dnes s odstupem, když oba vidí, co za kousky spolu představili světu a kolika ikonickým postavám vdechnuli život je to nádhera a dá se říct, že oba pro romantický žánr udělali obrovskou práci.. Hugh jako Charles hraje přesně roli nenapravitelného bručouna a děvkaře, kterého následně příběh změní v opak, což je škatulka, se kterou se bude muset herec prát ještě hodně dlouho (možná by někdo tvrdil, že z ní nikdy nevyšel).. Příběh, který je možná pravdivější než by se mohl zdát. Ukazuje jednoho mladíka, který si v životě užíval, smál se partou přátel, střídali holky až najednou se to rozplývá a on se dostává do životního bodu, kdy se všichni kolem něj žení a i když utěšování existenciálně depresivních družiček je zábavné, stejně ho to nečiní šťastným.. A ani setkání s překrásnou Carrie, která je stejně povrchní jako on ho nikam neposouvá a nabízí jen další prázdné humorné a upocené zážitky. A všechny jednou dostihne existenční krize, kdy se sami sebe zeptáme "Stačí mi to takhle?".. Charles k tomu potřebuje tři svatby a jeden pohřeb! 70%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Příjemné a neurážející, ale místy až příliš ulítlé a nepravděpodobné. Grant opět neodolatelně příjemný pitomec, který má na něco smůlu a na něco štěstí a MacDowel opět obyčejně nádherná. Vtipy přiměřeně dávkovány a skvěle situovány, ale ani ty nezachrání, že 117 minut je prostě trochu moc.
avenis
avenis
8 145 bodů
10
Moje nej... nejsrdečnější záležitost. Hned po prvním shlédnutí jsem tomuto filmu bezmezně propadla. Všichni jsou tam úžasní. Britské až do morku kostí. Jemně vtipné, jen mírně smutné. Právem zařazeno mezi 1001 filmů, které musíte vidět, než zemřete. (9.8.2021)
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Další z řady anglických romantických komedií, zde mixnuté i vážnějším tónem, opět plná černého humoru, vtipných a přesto inteligentních dialogů i situací, opět klasická anglická herecká sebranka, okořeněna o Andie MacDowel, která je zde naprosto okouzlující a Grant jako vždy sympatickej, příjemnej, zkrátka takovej jakého chceme ( naštěstí patřím mezi ty, kterým Grant nevadí). Dal bych plnej počet, jen kdyby to nebylo tak utahané a chvilkami mě to nudilo.
alexik789
2 512 bodů
7.5
Vtipné, ale trochu přihlouplé. Námět je hezky provedený a Hugh Garnd je přímo sympaťák. Grand je herec, který nepatří k těm nejvíce obsazených herců v Hollywoodu, zato když je na place pořádně si ty momenty vychutnává a je to dost znát.
guestka
guestka
2 304 bodů
10
do prdele, do prdele do prdele... no prostě nezapomenutelná komedie :D