Válka světů

77%

Komentáře a recenze 47

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Velmi dobrý snímek o mimozemské invazi,ale od Spielberga bych čekal jen přece něco víc. Jde vidět,že Wellsově předloze sluší i moderní háv. Válka světu je zajímavá v tom,že jí Spieleberg sleduje pohledem na jedninou rodinu a vše se tak točí jen kolem nich. Po technické stránce je film samozřejmě pecka,ale na to,že se jedná o blockbuster je to velmi intimní a na emoce střídmé.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Tahle podvraťácká sci-fi je možná zajímavá čistě teoreticky, ne ale prakticky. Mám rád filmy, co nabourávají divácká očekávání, ale byl bych radši, kdyby z toho plynulo i něco jiného než Spielbergova všemohoucnost.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
V době vzniku mě to nechalo dost chladným, teď se mi to líbilo určitě víc. Katastrofák z pohledu obyčejného otce rodiny, který tu apokalypsu chce prostě jenom nějak přežít. Pár scének nezapomenutelných (první útok,odprašovaní před zrcadlem a rozhodně celá část s Robbinsem).
Fingon
16 886 bodů
6
Asi jsem divnej, ale osobně dávám přednost Marsu útočícímu! a Dni nezávislosti. Zkrátka, Válka světů mně nějak nechytla.
lamps
lamps
15 155 bodů
8.5
Žádný jiný film nedokázal a ani nedokáže podat čirou hrůzu z konfrontace s neznámým mimozemským nepřítelem tak jako Válka světů. Prvotřídně sestříhaná a božsky ozvučená noční můra, svou drtivou aurou bezvýchodnosti a bezbrannosti postav v hrozivé situaci dopředu neodhadnutelná a silně inspirativní pro vrcholné blockbustery nadcházející dekády. Tempo je strhující a z některých scén mrazí nejen díky jejich virtuóznímu audiovizuálu, ale i kvůli jejich silnému humánnímu podtextu (scéna napadení auta šíleným davem je nejpohnutějším momentem filmu), o to více pak ale zamrzí trochu odfláklý nedotažený konec, kdy úroveň hrůzy a deprese, vrcholící v sekvenci s Timem Robbinsem, začíná stagnovat a místo ní nastupuje sice povinný, ale přece otravný rodinný patos. Nesouhlasím s všeobecným hejtem hysterické Dakoty, která je naopak velmi důležitá pro Spielbergův lišácký záměr vyčerpat a vyděsit publikum všech věkových kategorií, ale na druhou stranu je pravda, že u žádného jiného snímku nebudou chlapi tak moc toužit po tom, aby nikdy neměli děti, a oceňovat nenápadný půvab kondomů. Jestli byl i tohle Stevenův záměr, pak bych tu pátou hvězdu klidně přihodil.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Spielberg servíruje klasicky dobrou vesmírnou invazi. Film je hodně originální v tom, že hlavní hrdina nějak nepomáhá ke zničení invaze a my tedy celý život jenom sledujeme život jedné rodinky během vesmírné invaze. A je to dobré co se týče originálního tahu . :)
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Nádherné Sci-Fi s trochu průměrným dějem a se skvělými vizuálními efekty. Přijatelně koukatelný. Mohlo v tomto filmu být o trochu míň klidných pasáží a ždibec víc akce.
hrumsrt
hrumsrt
9 274 bodů
6
Wellsova Válka světů je v literatuře, tak přelomové a kultovní dílo, že jeho rozměr na plátno převést nejde... Aspoň teda ne na to novodobé, jelikož součástí jejího kouzla je ta triviální, ale přesto úžasná vizualizace. Spielberg a spol. si to upravili po potřeby velkofilmu, nicméně tím holt odrovnali, to v čem je to dílo tak výborné! Jediným opravdovým plusem je tady casting - Tom Cruise, Dakota Fanning ba Tim Robbins... Jinak velký špatný :/. 55%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Pokiaľ toto niekedy režíroval Spielberg tak ja som Superman. Dobrá práca Steven. Niekedy si hovorím ako ma môže prekvapiť a zrazu zistím ,že natočil film alá David Fincher. Pokiaľ milujete sci-fi s mimozemšťanmi toto neolutujete. Moderný nástupca filmu deň Nezávislosti...
Klajnik
Klajnik
8 584 bodů
6
Tom Cruise se během invaze musí starat o svoje dvě děti. Vylízanýho syna, kterej se chce nechat zabít a proto běhá za vojákama jako vlhká kundička a debilbí upištěnou dceru. Jedinýmu sympaťákovi filmu se tedy snižují šance na přežití, protože s sebou musí táhnou debila a píču. Film to mohl být lepší, ale určitá zajímavost uchopeného tématu tam je. Klidně bych si to dal delší, protože snaha o přežití jedný rozvracený rodiny, by šla prokreslit víc do hloubky.