Jak ztratit kluka v 10 dnech

65%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4.5
Dvě hodiny jsou na romantickou komedii prostě dost a na snímku se to negativně odráželo. Místy to bylo příliš zdlouhavé a jen těžko jsem udržel soustředěnost. Mezi hlavní dvojicí to aspoň pořádně jiskřilo a to od romantického snímku očekávám především.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Je až s podivem, kolik se proti tomuto filmu najde odpůrců. Ale když si člověk uvědomí, pro koho je film točen, neměl by být ani moc překvapen. Jedná se sice spíše o sérii malých grotesek, kdy se úžasná Kate Hudson snaží (ve velmi netradiční úloze) Mathhew McConaugheyho přimět, aby jí dal kopačky. A protože vytahuje čím dál větší kalibry, je radost na to koukat. V jednotlivostech funguje film velmi dobře, ale jakmile někdo začne čekat něco víc, je zákonitě zklamán. Berte to jako spoiler, nebo ne, ale dopadne to tak, jak asi čekáte. Vadí to ale? Vůbec ne.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6
Skvělá hlavní dvojice zachraňuje i papírově slabší chvilky, kterých není zrovna málo. Sice by nebylo na škodu si trošku pohrát se scénářem a zaštítit vše pevnější režií, ale ke slušnému průměru to není potřeba.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
8
Dlouho jsem přemýšlel mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Můj příklon ke čtyřem nakonec způsobilo to, že jsem se u filmu několikrát od srdce zasmál, což se jen tak ledasjaké komedii moc často nepovede. Tahounem celého snímku je přirozeně interakce obou protagonistů, jež je velmi povedená a nezačne diváka nudit. Zároveň také dobře funguje i ústřední romantická linka, kdy je hezky kladen výraz na postupný vývoj jejich vztahu, vyvrcholený při návštěvě u rodičů. Možná jen, že mohla být jako protagonistka zvolena nějaká trochu hezčí herečka, ale to je jistě subjektivní. Jak ztratit kluka v 10 dnech tak rozhodně hodnotím jako film, jenž stojí za to zhlédnout.
Milena107
729 bodů
5
Romantických amerických komedií zkrátka nikdy není dost, ale než se dva mladí herci v podání Kate Hudson a McConaugheyho dají skutečně dohromady, tak se samozřejmě dají očekávat nějaké ty trable, aby nebylo vše příliš růžové. Průhledný konec již od samotného začátku filmu.