Vyšetřování ztráty třídní knihy

86%
Vyšetřování ztráty třídní knihy
Vyšetřování ztráty třídní knihy

Cimrman byl požádán, aby zpracoval do Kapesní příručky c. k. poddůstojnického sboru heslo Země česká. V této době znal Čechy jen z mapy rakousko-uherského mocnářství v měřítku 1:500 000. Napsal: "Zemi českou co do jejího povrchu lze charakterizovat jako hory, doly, černý les. Mezi Sušicí a Pískem je poušť. Severně od města Kouřim táhnou se rozsáhlé tabákové plantáže až ke kuřácké metropoli Šluknov. Zkamenělé výměšky vyhynulých mamutů dolují pilní Čechové v okolí Veltrus. Za zmínku stojí též okultistické doupě Duchcov a letovisko jihočeských zbohatlíků Prachatice. Léčbou štítné žlázy jsou známy lázně Volary. Český ráj je krajem nudistů. Zdejší adamité a evité chodí zde, jak je Pánbůh stvořil, oděni jen tu a tam, nedbajíce církevních pohrůžek z Mnichova Hradiště. Své centrum, památný to hrad, pojmenovali si nudisté českým názvem pro krásnou ženu: Kost." Zůstává dodnes tajemstvím, zda Jára Cimrman přispěl takto do příručky z pouhé neznalosti, či zda byl veden úmyslem rozložit poddůstojnický sbor a znemožnit mu případné operace na českém uzemí. (zdroj: www.cimrman.at)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Už mě to vážně žádná legrace! Opakované zhlédnutí hře trochu ubírá (poslední čtvrtině dochází dech), přesto však pěkný zážitek.
Fingon
16 886 bodů
6
Přednáška je skvělá, hra je ale opravdu slabá.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
"...učí se dobře do nemohu říct......tady je to samí debil, blbeček, debil, blbeček...." Originalita sa skrátka nedá odoprieť....I keď by Cimrmani prišli s akoukoľvek somarinou vždy to bude geniálne.

Dodatečné informace

Původní název:
Vysetrování ztráty trídní knihy (více)
  • Česká republika Vyšetřování ztráty třídní knihy
  • Česká republika Vysetrování ztráty trídní knihy
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění