Maigret klade past

74%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7.5
Herecký koncert Jeana Gabina a skvělý detektivní příběh. Černobílá nostalgie prvotřídní kvality. Maigret postupně a v klidu odhaluje případ kousek po kousku, proč nedám filmu více než 75% ? Protože je příběh bohužel trošku průhledný, ale za J.G. a za zpracování dávám jedničku podtrženou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
To co je u nás Rudolf Hrušínský jako major Kalaš, je Jean Gabin jako komisař Maigret. Mistrovské dílo detektivního noir filmu s ukázkovou výslechovou lstí na dopadení pachatele sériových vražd. Jean Gabin ho ztvárnil přesně s vůlí sobě vlastní. Jeho charisma vytváří naprosto nezapomenutelný zážitek jak na poli filmovém, tak i detektivního žánru. Silný konverzační scénář dává všanc napětí a neutuchající atmosféře. Kontrast černobílého obrazu dodává tak úžasné obrázky, že by to barva podobně neměla šanci zvládnout. Nenapodobitelná klasika, kde se ve svých začátcích mimo jiné objevili i pozdější slavné francouzské herecké hvězdy jako třeba Lino Ventura či Annie Girardot. Je příjemné je vidět v daleko mladším věku než jak je známe z pozdějších dob. Nevím jestli tomu tak je, ale tento snímek má právo být zařazen do zlatého filmového fondu.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Komisař Maigret je a pro mě navždy zůstane Jean Gabin. Má pro tuto roli přiměřený věk a je ideální kombinací mazané lišky, dobrého kriminalisty a zároveň životem protřelého praktika. První Maigret z celé série má rafinovaný scénář a vyniká napětím od začátku do konce. Velký triumf francouzské detektivky.