Wrestler

77%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Takové drama mohl natočit opravdu jen Aronofsky. Tentokrát je to sice po vizuální stránce rutina,ale jeho syrovost jde z Wrestlera cítit každou minutu. Film je postaven na jediném muži a tím je excelující Mickey Rourke,který si nominaci na Oscara zasloužil.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Mickey Rourke nikdy nebyl můj oblíbený herec, ale právě Wrestlerem si mě získal na svou stranu. Příběh působí uvěřitelně, syrově a právě Mickey Rourke vypadá jako opravdový přestárlý Wrestler, který žije jen zápasením a na sklonku kariéry mu dojde, že vlastně nemá osobní život. Pěkné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Docela nearonofské. A je to jedině dobře. Navíc skvělý Mickey Rourke, na kterého jsem si u Oscarů skutečně sázel. Každopádně funkční omluva za Fontánu (tohle je snad jejím doslovným opakem).
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Já prostě tu Aronofskeho vyjímečnost nechápu. A už vůbec nechápu co bylo tak skvělého na tomhle filmu. Příběh týpka, který byl před 20 lety docela slavný, ale teď nemá pořádně kde bydlet, dcera s ním nemluví, musí brát práci v hypermarketu, aby měl z čeho žít a jeho jediným smyslem života je sobota, kdy se vždy vrací v místní "tělocvičně" do ringu. Nesmí už "zápasit", ale protože nic jiného neumí...Já tady prostě nic zvlášť originálního nevidím. Snad mi to někdo někdy vysvětlí a mě osvítí a já pochopím, proč je Darren tak úžasný režisér a na cokoliv sáhne, promění ve zlato. 4/10 (hlavně za skvělého Rourka - ikdyž to asi nemusel moc hrát, protože kus toho sám nejspíš zažil...)
Fingon
16 886 bodů
6
První Aronovského film, který mě zklamal a nudil. Proč? Zaprvé, wrestling pro mně znamená asi tolik co box, tzn. jej naprosto nemusím. Zadruhé, roztřesená ruční kamera mě neuvěřitelně irituje. Za třetí, Mickey Rourke mě zaujal výhradně v Sin City a to jen kvůli postavě Marva. Takže sorry, ale tenhle film se mě absolutně nedotýká.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Wrestler není pozitivním filmem jako je Rocky, není o outsiderovi z ulice, který se probojuje a získá svojí vyvolenou. Ram je člověk, kterého musíte mít rádi, ale který celý život opakuje stejné chyby i když je jednoznačně schopný rozlišit to, co je správně. Během chvíle si podmaní dav, aby vzápětí udělal další botu, ze které se bude lízat. Jenže to nejde donekonečna. Wrestler tak ve finále vůbec není sportovním filmem a je v něm spousta skvělých scén a hlášek, které vám zabrání v tom, aby jste se jen na chvíli nudili. Herecké výkony jsou skutečně brilantní a to co na plátně předvádí Mickey Rourke je prostě neuvěřitelné. Marisa Tomei je ve filmu také naprosto úžasná, její ztvárnění stárnoucí striptérky, která pod drsnou slupkou skrývá spoustu bolesti a zranitelnosti patří mezi nejzajímavější ženské charaktery posledních let.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Bezchybné, ale strojové. Krásně se na to kouká a Mickey Rourke exceluje, ale Aronofsky by měl točit spíše příběhy, kde není každý zvrat nevyhnutelný a převzatý z ostatních žánrových filmů. Wrestler diváka párkrát kopne, ale nezasadí mu žádnou tvrdou ránu jako Warrior, Rocky nebo i sentimentální Těžká váha, a to je škoda..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
I takhle může vypadat realita. Film se povedl a hrdina Rourke jel doslova až do posledního. Sám věděl do čeho jde a zklamán svou dcerou a přítelkyní, neměl o co víc přijít a ring se stal jeho posledním místem kde k němu lidé vzhlíželi s úctou.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
7
Mickey Rourke je šílenec! Talentovaný herec, který si oficiálně zničil tvář boxem, přestože za to mohou spíše plastické operace, si tady sahá na své absolutní dno... Velmi šikovný scénář s tradiční existenční krizí. Co má dělat hvězdný wrestler, když zestárne a začne mít zdravotní problémy? No odejít z wrestlingu proboha! Jenže Randy jako téměř každá wrestlerská ikona do normálního života absolutně nezapadá, dusí se prací v obchoďáku... Za mě šikovně je k němu zvolená Marisa Tomei, která teda již v kapánek pokročilém věku absolutně odhodila zábrany a zahrála si tady striptérskou maminu.. Trošičku jsem se obával nešťastného konce, ale k tomu naštěstí nedošlo. Není to žádné top filmařské dílo, spíš si to tak plyne, ale i k vzhledem rozumné stopáži to nenudilo. Úplně nesdílím názor těch ocenění, jelikož nedát to tehdy Bradovi za Buttona bylo až urážka! Wrestling je úplná volovina a každý, kdo se jím v životopise chlubí je špatný herec a tragický zápasník! Takže popularita tohoto sportu mi už asi nadosmrti zůstane záhadou... 75%
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
rourke a aranofsky nasadili "ram jam" a ja som sa nechal s radostou knockoutovat!!!