Paříži, miluji Tě

72%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Netradiční projekt nabitý zajímavými jmény jak za kamerou tak i před ní.. Z těch 18 několikaminutových minipříběhů mi nesedla asi pouze úvodní povídka a Doylova šílenost..zbytek byl rozhodně hodně zajímavý plus jedna naprosto geniální věc od Toma Tykwera, která mě nechala vzpomenout, že bych měl někde z poličky oprášit Lolu. 8/10
Fingon
16 886 bodů
6
Nejvíce se mi líbila povídka se Stevem Buscemim, jinak lituji dvou ztracených hodin. Povídkové filmy nemusím, občas se sice vyvede nějaký výjimečný, ale v tomhle případě tomu tak není.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
roducenti unikátního světového projektu, který se stal díky divákům zaslouženým hitem, oslovili přední světové režiséry jako Toma Tykwera, bratry Coeny, Guse Van Santa nebo Alexandera Paynea, aby natočili krátký příběh, jež by charakterizoval jejich vztah k půvabnému městu nad Seinou charakterizované tématem lásky. Každý z filmařů dostal k dispozici vybranou čtvrť a přibližně pět až osm minut filmového času. Výsledkem je tak zajímavá filmová mozaika, která nejenže přiblíží francouzskou metropoli, ale dotkne se mnoha témat lidského bytí od těch příjemnějších, přes ty méně příjemné až po finále obrazové montáže vystihující název filmu. Výsledný film pak v osmnácti mikropříbězích popisuje jednotlivé pařížské obvody v rozličných žánrech, které často i zaběhlé tvůrce vypustí do půvabné rozpustilosti. Epizody některých mistrů vypravěčů samozřejmě ční nad ostatními povídkami, ale jako celek tento snímek funguje o poznání lépe, než většina podobných projektů, které vznikají obvykle z nepříliš uměleckých potřeb.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Nádherné město, které Paříž bezpochyby je, 18 příběhů o lásce, některé skvělé s geniálními pointami, některé průměrné a některé podprůměrné, zapomenutelné. Herci vynikající, příjemná hudba a délka jednotlivých povídek. Mezi nejlepší vybírám: 1) Tuileries se skvělým Steve Buscemi, který sice nepromluví, ale jeho výrazy mluví za vše, 2) Loin du 16éme, to se musí vidět, 3) Tour Eiffel, mimové sou skvělí, 4) Parc Monceau Jedním záběrem natočená Cuarónovka s chraplavým Nickem Nolte a vypointovovanou pointou, jeden z nejlepších příběhů, 5) Pigalle, snad ta nejkratší povídka s mým oblíbencem Hoskinsem, 6)Quartier de la Madeleine s úpírama, v hlavní roli Elijah Wood, skvěle nasnímáno, poutavá hororová pětiminutová love story, 7)Faubourg Saint-Denis, vrchol celého kompletu. K tomu všemu už zmiňované prostředí pařížských uliček a toho prostředí, ze kteréhé ta láska sálá na každém rohu. Velmi milé a citlivé podívání.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
9
Jedna se o povidkovy film a jak uz to u obdobnych del byva, nektere povidky jsou zdarile vice, jine mene. Celkove jde vsak o celkem prijemnou a milou podivanou, ktera vs zavede do ruznych ctvrti Parize. Lze zde videt zname herecke tvare v neobvyklych rolich.
  • herecke obsazeni
  • rezie nekterych povidek
  • napaditost
wop
wop
1 716 bodů
9
Úžasně povedená věc, které se nějakým způsobem podařilo vystihnout atmosféru města skrze příběhy lidí. Určitě jsou mezi povídkami i takové, které nesednou každému a jiné, které jsou o několik stupňů kvalitnější než jiné, ale celkový pocit z filmu je rozhodně velmi kladný. Kromě toho budete mít pocit, že jste v Paříži právě byli.
6thSun
1 153 bodů
5.5
Dělal jsem si ar. průměr všech povídek a vyšlo mně téměř přesně 55%. Takže nic moc.
Kick077
Kick077
596 bodů
3.5
I měsíc po shlédnutí mi neustále zůstává záhadou, jakým způsobem mě mohla myšlenka filmu tak minout. Nevím, jestli je to dané nedostatečným rozhledem v oblasti filmografie, nebo něčím jiným, ale tento filmařský počin si mě zatím prostě nezískal.
sisisi
sisisi
441 bodů
2.5
Hlavní myšlenka tohohle filmu mě minula. Působilo to na mě zmateně, bylo to bez příběhu. Jen se rychle vystřídalo pár příběhů lidí, kteří ani nebyli nějak zajímaví.