Jasný terč

66%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
7.5
Celkem pohodová komedie. Minnie Driverová je pěkná, Cusaková hrát umí, Piven, Azaria a Freeman zábavní. Jen John Cusack je dost nevýrazný. Aykroydův zabiják je mnohem zábavnější. Film je ale dobrý a kouknout se na to dá. Více se pobaví fanoušci filmů z devadesátých let, ale neublíží nikomu.
squirrelpool
squirrelpool
7 017 bodů
7.5
Je to fajnová lehce černá, romantická komedie. Škoda, že není víc černá než romantická. V těch "zabijáckých" momentech je to vážně sranda. John Cusack je super, ale Dan Aykroyd a Cusackova ségra jsou opravdu skvělí. Velká škoda, že nedostali víc prostoru. Ti jsou totiž ty nejzábavnější z celého filmu. Plus neskutečný hlášky: "miluje původní americké umění, divadlo, plesy, pornografii..."
  • Dan Aykroyd, Joan Cusacková a všechny scény se zabijáky.
  • Černá komedie ustupuje romantice.
Renfield
Renfield
2 582 bodů
5
Přestřelky v tomto filmu rozhodně nemají jasný terč! Nebo takhle, terčem je ničení všeho okolo a nejlépe obouruč! Odnese to hlavně supermarket, ale tomu to samozřejmě patří, když stojí (a vzápětí nestojí) na místě rodného domu nájemného vraha. Právě tahle scéna je společně se zbavováním se mrtvoly tím nejlepším, za to romantická linie mi nesedla vůbec. Totiž, příběh nájemného vraha jedoucího na školní sraz, to nezní vůbec špatně jenomže realita je trochu jiná, nevyužitá. Což už nezachrání ani výborná vedlejší postava psychiatra a velmi slušný soundtrack.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
6
Povedená, oddechová komedie, která po divákovi nepožaduje žádné velké přemýšlení. Není to nic výjimečného, ale svůj úkol film splňuje. Párkrát jsem se upřímně zasmál. Například se mi moc líbila scéna s uklízením mrtvoly nájemného vraha, která byla tak absurdní, až to bylo komické nebo konec dvou vyšetřovatelů, u kterých jsem vzhledem k jejich předcjozímu zapojení do děje, čekal trochu něco jiného než jen to, že otevřou dveře a budou rozstříleni. Platí zde mé předchozí tvrzení, že to bylo tak absurdní, až mě to pobavilo. Námět samotný je zajímavý a diváka zaujme. Určitě z něj šlo vydolovat více, přesto jsem s výsledkem v rámci možností spokojen. Akční scény jsou silně přehnané, až bizarní, především zásada střílet ze dvou pistolí zároveň, při sledování mi to ale nijak nevadilo. Romantická linka je i přes svou abnormální jednoduchost dobrá. Herci k sobě poměrně přirozeně pasují a interakce mezi nimi funguje. Mezi zápory snímku patří, že i přes svou nenáročnost by alespoň trochu smysl dávat mohl. Protagonistův důvod opuštění své holky je vyloženě obskurní a to, že by mu ona po deseti letech během jednoho dne odpustila je groteskní a neuvěřitelné. Z námětu šlo také získat mnohem více situačního humoru. Protagonistova vyvolená však byla pěkná, děj hezky ubíhal a proto můžu s klidným svědomím film doporučit.