V řetězech

69%
V řetězech
Plakát traileru

Podobně jako ve svém předešlém snímku Snaž se a jeď předkládá režisér Craig Brewer divákům netradiční příběh z amerického jihu. V malém městě ve státě Tennessee se na životní křižovatce potkají dva lidé z absolutně rozdílného prostředí. Ona, Rae, mladá bílá dívka složitě zvládající svoji sexualitu, a on, Lazarus, starý černošský bluesový kytarista, který dokáže najít dobro i v srdci ovládaném ďáblem. Aby však dokázal vyléčit Rae od všech jejích démonů, musí se Lazarus uchýlit až k extrémním metodám. Podobně jako ve svém předešlém snímku Snaž se a jeď Brewer dokázal i v tomto filmu přirozeně začlenit hudbu amerického jihu do příběhu plného napětí a nečekaných zvratů.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Možná moc zjednodušené, ale Ricci je sexy a děj není hloupý. Oboje víc, než jsem čekal (a laťka byla nízko jen v jednom z těch případů).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Film však neselhává ani v technickém zpracování. Produkci zaštítil svým jménem slavný John Singleton (Hoši ze sousedství, Shaft) a do hlavních rolích se podařilo získat vzácně vyrovnané a vynikající herecké obsazení. Přesto na sebe hlavní pozornost strhává netradičně krásná Christina Ricci a Samuel L. Jackson, který potvrzuje, že je schopen uvěřitelně zahrát prakticky cokoliv.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Čekal jsem něco jiného, spíše oplzlou uchylárnu, ale to co jsem viděl bylo úplně něco jiného a byl jsem i spokojen. Už jen ta odvykací kůra, kterou S.L. Jackson zavedl byla docela originální, navíc jeho herecký výkon film vytahuje hodně vysoko, společně i s Christina Ricci, která je navíc krásná a polovinu filmu zde byla polonahá a její herecký výkon je to nej z filmu a ještě dodám, že i ten Justin Timberlake má docela talent. Dal bych i více hvězd, ale opět mě zde vytáčely ty náboženské kecy a občas jsem se nudil.

Dodatečné informace

Původní název:
Black Snake Moan (více)
  • USA V řetězech
  • USA Black Snake Moan
  • USA El lamento de la serpiente negra
  • USA Entre o Céu e o Inferno
  • USA Kara yilan inliyor
Země původu:
USA
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
10,91 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
V řetězech je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch