Romeo a Julie

77%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Nejklasičtější a nejlépe hodnocená filmová adaptace slavného dramatu. Nevím. Luhrmannova moderní verze si mě získala spíš. Zeffirelli mě nijak nevtáhl ani neoslovil, ale klasické pojetí nesmrtelné lásky má jistě také své kouzlo. Takový adekvátní film... 70 %
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Shakespearovské adaptace jsou většinou neživotnými televizními adaptacemi nebo komorními příběhy, ale Romeo a Julie se naprosto vymyká. Režisér Franco Zeffireli neobsadil hvězdy, ale mladé herce, kteří jsou ve věku Romea a Julie, natáčel ve Florencii nebo rodném Toskánsku a natočil přímý přenos z renesance. Mistrovské dílo!
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Tady snad níž ani jít nemohu. Krásná adaptace jednoho z nejtalentovanějších spisovatelů, vnesená na plátno s tak krásným citem, že je z toho člověku příjemně u srdce.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Tak jsem si myslel, že taková klasika jako je Romeo a Julie už mě nemá čím překvapit, ach jak hluboce jsem se mýlil. Tohle zpracování je tak nádherné až dechberoucí a mistr Shakespeare je nekonečná studnice, jen když se ví jak k ní přistoupit a nabrat onu svěží vodu. Franco Zeffirelli je opravdu mistr a pro roli Julie trefil opravdový poklad a jak jsem později zjistil u Ježíše Nazaretského (1977), tak má opravdový cit pro jemné těžko vyjádřitelné detaily a budu se velmi těšit na jeho další filmy.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9.5
Pokud kniha je naprosto totožná s filmem... jsem s oběma verzemi naprosto spokojen. Film na mne dýchal samotného Shakespeara a dodal mi i chuť si jeho knihy i přečíst. Film byl vypracován zvláštním způsobem, který se od knihy zřejmě neliší. Tragédie s kapkami humoru a té romantiky krásně doplňovala film. Kdyby Willy knihu nenapsal a byl by vytvořen film s tímto námětem... lidi by to možná už nudilo, jak by lidé ožívali a zase umírali, ale Willy knihu napsal, takže to nikoho nenudí. Příběh už jsem znával z jiných vyprávění a také z Gnomea a Julie, což je také hezký námět, nicméně se konec velice převelice liší.
Orsi
Orsi
906 bodů
8
Opravdu jedno z nejlepších zpracování Romea a Julie.