Koule

66%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
8
Nevím, proč jsem si tento snímek tak oblíbil. S odstupem času se samozřejmě náhled na jeho kvalitu mírně snižuje.. ale já prostě nemohu zapomenout na ten zvláštní a záhadný pocit, když jsem viděl film poprvé... proto 80%. Každý asi tento snímek neocení, ale mě prostě napoprvé něčím oslovil a mám ho do dnešního dne rád.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Krapet těžkopádný snímek, u kterého se musí chvílemi přemýšlet a mít zároveň i nějakou tu představivost. Dějově to trochu připomíná Cameronův obdobný film ´Propast´. Filmový příběh na základě knihy Michaela Crichtona je kupodivu sepsán dobře. Opatrně se rozvíjí a dává si setsakramentský pozor aby zbytečně nespadl do patosu. Důležité je, že si drží úroveň napětí a intrik, což v mnohých momentech muselo být vcelku obtížné. Speciální efekty jsou typické na svou dobu, takže normální standart. Po děsivých momentech nebo vyloženě akčních scén se tu setkat nelze, poněvadž jde tady zcela o něco jiného. Sci-fi dobrodružství ve spojení s psychologickým thrillerem přináší podívanou snad jen pro vyvolené, neboť se mnohým bude zdát příliš nudný. Ale to už u filmů takovéhoto typu bývá.
lamps
lamps
15 150 bodů
6
Nečekaně průměrná záležitost. Co na tom, že námět je k nezaplacení a v hereckém obsazení figuruje jedno hvězdnější jméno než druhé, když ve výsledku nemá film absolutně nic, co by ho alespoň trochu přiblížilo k žánrové elitě. A co zachraňují herci, působivý vizuál nebo vydařený soundtrack, sráží zpět do kolen nezáživný scénář a výrazně přemrštěná stopáž. Žádný propadák to tedy určitě není, ale když bych si měl vybrat nějaké podmořské dobrodružství, vždycky raději sáhnu po Cameronově Propasti. To je totiž nejen filmařsky, ale hlavně emocionálně mnohem barvitější a komplexnější dílo..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Podle mých pocitů z filmu je to naprosto čistý nadprůměr i když mě to zpočátku zaujalo, konec byl už jen dohrávka.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
7.5
Barry Levinson natočil snímek, který mě docela potěšil, ačkoliv nejsem nadšená divačka sci-fi. Divím se, že je film poměrně dost odsuzovaný. Podle mě je to originální pokus o zobrazení myšlenky, jak by to mohlo dopadnout, kdybychom se setkali s mimozemskou civilizací. Působily na mě stísněné prostory obytného komplexu hluboko pod vodní hladinou. Ke skvělé atmosféře přispěly velmi dobré herecké výkony, zejména Dustina Hoffmana. Rozdělení na kapitoly dodává filmu jistý řád. Celý příběh je velmi dobře vystavěn. Hudba Elliota Goldenthala je působivá a výborně se k filmu hodí.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
9
Tohle sci-fi mě asi nikdy neomrzí. Je to chytré, kombinace mimozemského tělesa, izolace party paranoidních lidí v mořských hlubinách, tajemného vědomí hovořícího přes počítač a hororových scén s medúzami je poutavá a představitelé hlavních postav Dustin Hoffman, Sharon Stone a Samuel L. Jackson jsou tak nezvykle namixovaní, že bych u té Koule nechtěla být ani s jedním z nich. A co teprve až Jerry přestane být šťastný...
kubas369
4 086 bodů
6
Rozhodně ne uplně špatné ale také ne zrovna dobré. Bez atmošky, bez kousky napětí se slušným vrcholem a z hvězdami, které se snažejí vařit z ničeho.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
8
Další dobrý film podle Crichtonovi knihy. Není to stejný zážitek jako v knize ale i tak je film velice povedený.