The Changeling

70%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Snímek vypadá, jako ze sedmdesátých let a je to poctivá stará duchařina bez lekaček a agresivních démonů. Neříkal bych tomu ani čistokrevný horor, ale mysteriózní film s pořádně hutnou atmosférou. Napětí podkesluje skvěle zvolená hudba. Výkon George Campbella Scotta je skvělý, moc filmů jsem s ním zatím neviděl, ale ty které jsem viděl, tam byl výborný.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
The Changeling je vkusná duchařina, která je natočena s elegancí. Nečekejte žádné nechutnosti, sliz nebo něco podobného. Film také nemá žádné strhující tempo, ale tím se duchařské horrory nevyznačují nikdy. Je vidět, že Medak se chtěl spíš přiblížit ke klasikám jako The Haunting, než tehdy módním horrorům. I to je zřejmě důvod, proč je ten film dnes tak dobrý. Jason Blum se totiž k napínavé filmařině bez rozmáchlých krvavých efektů také vrací a The Changeling jistojistě využívá třeba do série Insidious. Film pak přichází s hodně zajímavým finále, kdy propojí dějovou linku z minulosti se současností. A právě tam funguje opravdu skvěle. Medakovi se totiž podařilo film také solidně zakončit, což se kolikrát nepovede ani zkušeným filmařům.
Volpe
Volpe
1 735 bodů
8
Zapadlejší titul, který by však rozhodně neměli přehlédnout fanoušci takových klasik jako jsou ROSEMARY's BABY, THE SHINING nebo THE EXORCIST. Mizanscéna je místy opravdu lahůdková a kamera pomocí jednoduchých prostředků - jako např. chytrého užití širokoúhlých objektivů - dokáže vytvořit nezaměnitelnou atmosféru. Bez lekaček i speciálních efektů, jen perfektní souhra obrazu, hudby a zvuků. Škoda trochu nedotaženého scénáře.