Čas dluhů

56%
Čas dluhů
Plakát traileru
Volné pokračování příběhu Čas sluhů" cílevědomé a dominantní Dany a submisivního Milana. Milan už dosáhl slušné kariéry. Jako obchodní zástupce v Maroku má významné postavení a žije životem exkluzivního diplomata. Zatímco on poctivě pracuje, Dana si užívá se svým milencem a ve "volných chvílích" Milana samozřejmě náležitě deptá. Manželská rvačka v nejnevhodnější chvíli významné pracovní návštěvy zapřičiní jejich předčasný odjezd a Milan, který Daně v afektu způsobil četná zranění, je hospitalizován na psychiatrii. Jeho psychický šok pochopitelně Dana využije pro sebe a s pomocí posluhovačky v domácnosti Bohunky (zde navíc zdravotní sestry v tomtéž sanatoriu) a slabošského primáře, získává nad Milanem opět absolutní kontrolu. Jenomže v sanatoriu si odbývá svou stáž i mladá psycholožka Táňa, které je inteligentní pacient okamžitě velmi sympatický. Navíc si dobře uvědomuje, že je léčba velkými dávkami sedativ naprosto neadekvátní a snaží se v Milanovi naopak posílit sebedůvěru a novou chuť do života. Rodí se křehký vztah, který brzy přeroste profesionální vazby a odvede Milana z domova a hlavně od Dany. Jenomže Dana je ženou, "která se neopouští" a nehodlá svou hračku jen tak odložit. Nastává čas, v němž se Milan snaží vnitřně i navenek osvobodit a milá paní doktorka utrží četné šrámy na těle i na duši... (Náročné "bojové" scény odehrála Ivana Chýlková v prvních týdnech těhotenství).



Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Inu ne každé pokračování se povede. Čas sluhů byl opravdu skvělý film a stejní herci pod stejnou taktovkou předvedli výkon minimálně o level lepší, což je zajímavé. Lucie Bílá jako neherečka působila dobře a svou roli zvládla. Film v době uvedení se mi nelíbil vůbec, teď oceňuji bláznivého ducha devadesátých let, kterým je ovlivněni film.. strašná blbost, ale zvláštní a zajímavá blbost - 60%.
Fingon
16 886 bodů
4
Čas dluhů nejen že nedosahuje kvalit Času sluhů, dlouhou dobu mi trvalo najít vůbec nějaké kvality. Roden narve hlavu Ivany Chýlkové do televizní bedny příliš pomalu a navíc je zřetelně vidět, že televize nemá obrazovku... Snad jediné co stojí za zmínku je rvačka Chýlkové s Bílou, která působí opravdu dobře.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
O poznání slabší film než Čas sluhů, ke kterému se režisérka alespoň v názvu a obsazením vrací. Místy jsem nechápal to přehrávání, které v prvním dílu nebylo a taky jsem úplně nepochopil obsazení Lucie Bílé k herecké extralize Chýlkové a Rodenovi. Na druhou stranu, kdyby to nebyla dvojka čas sluhů, asi bych byl smířlivější v hodnocení.

Dodatečné informace

Původní název:
Čas dluhů (více)
  • Česká republika Čas dluhů
Premiéra v ČR:
1. 10. 1998
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+

Powered byJustWatch