Šifra Karla Velikého

50%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Dobrodružná honba za bájným pokladem tentokrát v německé televizní produkci. Ano, je to tak. Němci když něco točí a může to být cokoliv a o čemkoliv, je to jedině pro televizi. Tento počin podle očekávání nepřináší nic nového, nic překvapujícího. Vše už tu bylo z Hollywoodu. Neznamená to však, že by to bylo nějak špatné. Ba naopak. Televizní výprava je tu krapet znát, ale není to zase až tak hrozné. Scénář je propracovaný a dobře se na to dívá. Za žádnou cenu se tu netlačí na pilu. Vyprávění příběhu si drží své přirozené tempo a nikde neuhýbá. Akčních scén tu moc není, ale to nijak ve vyprávění nevadí. Nakonec, kde je psáno, že to musí být vždycky ohromně akční. Hlavní je děj a ten je výborný. Vznikla tak pohodová televizní oddychovka, která svou zábavností neurazí a bez problému se může řadit mezi ostatní snímky tohoto druhu.
Pas
Pas
6 225 bodů
0.5
Strhující německý dobrodružný mysteriózní film? To druhé slovo je podstatné a hovoří za vše. Tahle blbost je dobrá pro slaboduché diváky, kteří dokáží ocenit dechberoucí způsoby, jak geniální hrdinové zázračně vydedukují kde hledat poklad. Tak například, když někde najdou obrázek dvou oválů, hned mají jasno. To přece vypadá jako prdel a prdelí se sere, takže je jasné, že poklad je schovaný na hajzlu, protože tam se sere nejčastěji. Pokud vám podobně vykonstruované pátrání příjde zajímavé, tak doporučuju tento film.
hp24
2 833 bodů
6.5
Sifra Karla Velikeho, Kopi osudu a Jantarova komnata. V podstate nic jineho, nez variace na filmova zpracovani knih Dana Browna "Sifra Mistra Leonarda" a "Andele a demoni", ci americkou serii John Carter (knihovnik) apod. Odvarek, ktery divaka zavede na ruzna mista souvisejici s nemeckou historii. Je to jen odvarek zminenych vzoru. Hudba (jednotvarna, dokola se oapkujici jediny motiv) vyrazne pripomina Piraty z KAribiku. A zaostava o tri konske delky i za Stracovynmi tajemnymi seriemi podobneho typu. Ale nakonec jsem pochopil smysl techto filmu - je to docela povedena reklama na zviditelneni cilu pro turisty. A z toho by si polostatni spolecnost CzechTourism mela vzit priklad a zadat si u schopneho rezisera, vymyslet napinavy originalni pribeh, zasadit do nej vyrazneho ceskeho myslitele ci genia, jednotlive zastavky, ktere podle indicii hrdinove navstivi, umistit do vsech koutu Ceske republiky a nakonec nechat navzdy znicit cilove pamatne misto opredene legendou... nabizi se napriklad Blanik, nebo udajny Stechovicky poklad. A hura do kin a do televizi - a do nekolika let bude znatelny prilibv turistu z celeho sveta...