Appaloosa

66%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Autorský western Eda Harrise (scénář, režie, jedna z hlavních rolí) - řemeslně dobrý, scénáristicky zvládnutý, velmi uvěřitelné postavy: vypravěč-zástupce šerifa a konečný deus ex machina Everett Hitch (Viggo Mortensen), šerif-právník Virgil Cole (Ed Harris), jejich protivník, bezskrupulózní rančer Randall Bragg (Jeremy Irons), a konečně vypočítavá Allie French (Renée Zellweger) - žádná hrdinka Divokého západu, ale živočišná mrcha, která instinktivně využívá svých ženských zbraní ve svůj prospěch, ke spojenectví s momentálně nejsilnějším alfa samcem smečky. A když není nablízku Virgil, klidně využije Randalla - a vzápětí otočí ... Klíčová věta Virgila k Everettovi ("Víš, proč nejsi tak dobrej pistolník jako Sheltonové a já? Protože do toho pleteš city!") předznamenává celý film jako motto. Přesto tentokrát žádný z kladných hrdinů nezahyne.
  • výborné herecké obsazení (Jeremy Irons v záporné roli, Renée Zellweger jako božská mrcha)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Líbilo. Jakože dost. Fainový oldschoolový western, rozhodně ne nejak předvídatelný. Stylový závěr a hlavně fakt parádní Viggo Mortensen.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
7.5
Parkerova kniha zkrátka taková je. Film to celkem přesně trefil. Akorát Madam Frenchovou jsem si teda představoval úplně jinak. Tady casting celkem zklamal. Jinak O.K. Ed Harris si tady dělal snad na všem. Scénář, režie, hlavní postava. Zdatně mu sekunduje Viggo Mortensen. Zajímavé jsou i vedlejší postavy (Henriksen, Irons, Gilová atd.)
  • Harris, Mortensen, Henriksen
  • Zellwegerová
avenis
avenis
8 056 bodů
6
Až na pár stříleček trochu ospale působící western. Snažila jsem se dívat nezaujatě, ale přestože Renée Zellweger i s její dvorní dabérkou Martinou Hudečkovou mám moc ráda, tady se mi ani Renée, ani její postava nezamlouvala. Viggo Mortensen a Ed Harris jsou oba sympaťáci a v podstatě neudělali nic, co by mi vadilo, ale ani nic, co by mě nadchlo. Prostě western... (10.12.2021)
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6
Z natěšeného očekávání autorského filmu Eda Harrise, jemuž měl stát po boku Viggo Mortensen, za "milou" měl mít Renée Zellweger a za protivníka Jeremyho Ironse se alespoň pro mě vyklubal počin, který nezanechal výraznější dojem. Nedokážu však odhadnout, jak bych vnímala tento film, kdybych znala knižní předlohu.
JiříP
JiříP
140 bodů
9.5
Klasický western, kde dobro zvítězí nad zlem a dvouhlavňová "osmička" v rukou Vigga Mortensena není hned tak v nějakém westernu vidět. Není divu, že u padouchů vzbuzuje respekt i hrůzu. Nájemný šerif a jeho pomocník v podání dvou nezaměnitelných špiček amerických filmů. :) Doporučuju!