Appaloosa

66%
Appaloosa

V práci šerifa Virgila Colea a jeho zástupce Everetta Hitche platí jediné: střílet rychle, střílet přesně a okamžitě znovu nabíjet. Bez emocí, protože emoce vás mohou zabít. V Dějinách násilí byli protivníky. V drsném psychologickém westernu podle románu Roberta B. Parkera se Ed Harris (který také režíroval, produkoval a podílel se na scénáři) a Viggo Mortensen sešli jako přátelé a nájemní strážci pořádku Cole a Hitch. Renée Zellweger jako žena, která přijede do města jen s dolarem v kapse a podivuhodnou schopností přežít, dodá jejich snaze postavit před soud vraha Randalla Bragga to, co může zabíjet -city. V městečku Appaloosa poteče krev.




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Autorský western Eda Harrise (scénář, režie, jedna z hlavních rolí) - řemeslně dobrý, scénáristicky zvládnutý, velmi uvěřitelné postavy: vypravěč-zástupce šerifa a konečný deus ex machina Everett Hitch (Viggo Mortensen), šerif-právník Virgil Cole (Ed Harris), jejich protivník, bezskrupulózní rančer Randall Bragg (Jeremy Irons), a konečně vypočítavá Allie French (Renée Zellweger) - žádná hrdinka Divokého západu, ale živočišná mrcha, která instinktivně využívá svých ženských zbraní ve svůj prospěch, ke spojenectví s momentálně nejsilnějším alfa samcem smečky. A když není nablízku Virgil, klidně využije Randalla - a vzápětí otočí ... Klíčová věta Virgila k Everettovi ("Víš, proč nejsi tak dobrej pistolník jako Sheltonové a já? Protože do toho pleteš city!") předznamenává celý film jako motto. Přesto tentokrát žádný z kladných hrdinů nezahyne.
  • výborné herecké obsazení (Jeremy Irons v záporné roli, Renée Zellweger jako božská mrcha)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Líbilo. Jakože dost. Fainový oldschoolový western, rozhodně ne nejak předvídatelný. Stylový závěr a hlavně fakt parádní Viggo Mortensen.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
7.5
Parkerova kniha zkrátka taková je. Film to celkem přesně trefil. Akorát Madam Frenchovou jsem si teda představoval úplně jinak. Tady casting celkem zklamal. Jinak O.K. Ed Harris si tady dělal snad na všem. Scénář, režie, hlavní postava. Zdatně mu sekunduje Viggo Mortensen. Zajímavé jsou i vedlejší postavy (Henriksen, Irons, Gilová atd.)
  • Harris, Mortensen, Henriksen
  • Zellwegerová

Dodatečné informace

Původní název:
Appaloosa (více)
  • USA Appaloosa
  • USA Appaloosa - Uma Cidade Sem Lei
  • USA Entre la vida y la muerte
  • USA Kanun benim
Země původu:
USA
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
20,21 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Appaloosa je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch