RocknRolla

74%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Guy Ritchie is back. V posledních letech to bylo s Guyem jako na houpačce,ale zdá se,že s RocknRolla udělal opět krok správným směrem. Není to sice tak dravé a zábavné jako v Podfuku,nebo Seber prachy a vypadni,ale stále to má své nezaměnitelné kouzlo. Postavy jsou dobře napsané a Gerad Butler po delší době jako herec zabodoval. Casting je lahůdková záležitost a Karel Roden je boží.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Gerard Butler, Idris Elba a Tom Hardy. Pořádně drsná a sourodá trojice, která mi přinesla skvělý filmový zážitek. Novodobá gangsterka, která má jistě i slabší pasáže, ale jako celek působí skvěle. Závěr není zrovna třešínka na dortu a tak z původních 80%+ hodnotím "jen" sedmdesáti pěti procenty.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
S Ritchiem je ten problém, že všechny jeho "gangsterky" jsou úplně stejné. Zábavné, cool až na půdu, ale úplně stejné. RocknRolla bohužel není výjimkou a kouknout se na ní vám dá asi tolik nového, co pustit si po xté Podfu(c)k. Přesto se nemůžu ubránit čtyřem hvězdám, i když s velmi odřenýma ušima. 70%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Žánru to ostudu každopádně nedělá. Pořádně jsem si to ovšem vychutnal až na druhé shlédnutí...Ale nejdůležitější je to, že starej dobrej Ritchie je zpátky :) 7/.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Nedoceněný a diváky neprávem ignorovaný pěkný žánrový kousek Guye Ritchieho s Karlem Rodenem v super úloze. je to opět propojená mozaika příběhů s herci, kteří si tímto filmem teprve dělali jméno, ale rozhodně stojí alespoň za jedno zhlédnutí. Fajn oddychovka, i když hodně ostrá.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Už v tom marně hledám tu údernost a moment překvapení, s nimiž Ritchie diváka dokonale odrovnal ve svých prvních filmech. Příběhová linie je jasně zadaná, sénář z ní pokud možno příliš neodbočuje a již nedává prostor tak široké škále postav, jak jsme byli u Ritchieho vždy zvyklí. Co ale RocknRolle neschází, je opět to specifické ritchiovské kouzlo a obrovský zápal, s nímž Guy podobně jako Tarantino přistupuje ke každé scéně a tomu sebemenšímu detailu. Projevuje se to nejen na samotném příběhu, jenž zase jen srší zdařilými dialogy a pikantními zápletkami, ale i na technické a hudební stránce, které jsou obě naprosto dokonalé. Zmínit je třeba i tradičně výborný britský casting, kdy potěší Gerard Butler jako sympatický zlodějíček, Tom Hardy jako jeho přiteplaný parťák, Tom Wilkinson coby chladnokrevný vládce podsvětí a především Karel Roden, jenž konečně zase dostává více prostoru a jeho výkon jsem si parádně užíval. Richie to sice chtěl až moc uhrát na tu závěrečnou šokující pointu, která je možná nanejvýš překvapivá, ale z mého pohledu přece poněkud slabá a tak nějak nepřesvědčivě podaná, avšak po dvou velkých propadácích zase obrovské zlepšení.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Dobře skloubený děj, príma kamera s detailními záběry a skvělé herecké obsazení. Film jsem si vcelku i vychutnal.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
8
ROCKNROLLA
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Cool bez přívlastku wannabe. Nejpádnější argument pro to, že Sejmi eso! měl točit Ritchie. One and only RocknRolla.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Guy Ritchie se vrátil, a to ve velkém stylu. Vrátil se k žánru, který mu jde nejlépe, a i když nejde o jeho nejlepší snímek a Sbal prachy a vypadni a Podfu(c)k se nevyrovná, tak se ale rozhodně zařadí na pomyslné třetí místo za tyto dva skvosty. Děj už sice není tak zamotaný, spíše je více přímočarý, ale dojde opět na pár zvratů, zamíchání se v ději, ze kterého vznikne pár situací, které stojí zato. Herecké obsazení je bez chybičky, sice chybí Jason Statham, ale zato tady je moula Gerard Butler a celá ta jeho banda, která pro prachy udělá vše a starají se o největší srandu snímku, Tom Wilkinson, Karel Roden a mnoho dalších, kteří stojí za povšimnutí a každému je vymezen potřebný prostor. Ještě bych vyzdvihl přesně vybraný soundtrack, kterej je posluchatelnej i jen tak bez filmu. Doufejme, že titulek na konci filmu byl pravdivý a "Real Rocknrolla" se vrátí s pokračováním.