RocknRolla

74%
RocknRolla

“Já tohle město vlastním” Vlastnictví se ale londýnskému gangsterovi ze staré školy Lennymu Coleovi (Tom Wilkinson) začíná prodražovat. Přichází sem movitější zahraniční konkurence s plánem na pozemkový podvod. Malý zlodějíček (Gerard Butler) a jeho parťáci si myslí, že mohou hrát na obě strany a dostat se do vyšší ligy. A teď přihoďte chladnokrevně tvrdou účetní (Thandie Newton), rockera, který pro zvýšení prodejů předstírá vlastní smrt, rádoby hudební magnáty (Jeremy Piven, Chris Bridges), ukradený obraz a šílenou čtverylku peněz a svalů – a dostanete divokou a zábavnou gangsterku, drsnou filmovou řežbu plnou sexu, rváčů a rock´n´rollu od autora a režiséra Guye Ritchieho (Seber prachy a vypadni, Podfu(c)k).



Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Guy Ritchie is back. V posledních letech to bylo s Guyem jako na houpačce,ale zdá se,že s RocknRolla udělal opět krok správným směrem. Není to sice tak dravé a zábavné jako v Podfuku,nebo Seber prachy a vypadni,ale stále to má své nezaměnitelné kouzlo. Postavy jsou dobře napsané a Gerad Butler po delší době jako herec zabodoval. Casting je lahůdková záležitost a Karel Roden je boží.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Gerard Butler, Idris Elba a Tom Hardy. Pořádně drsná a sourodá trojice, která mi přinesla skvělý filmový zážitek. Novodobá gangsterka, která má jistě i slabší pasáže, ale jako celek působí skvěle. Závěr není zrovna třešínka na dortu a tak z původních 80%+ hodnotím "jen" sedmdesáti pěti procenty.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
S Ritchiem je ten problém, že všechny jeho "gangsterky" jsou úplně stejné. Zábavné, cool až na půdu, ale úplně stejné. RocknRolla bohužel není výjimkou a kouknout se na ní vám dá asi tolik nového, co pustit si po xté Podfu(c)k. Přesto se nemůžu ubránit čtyřem hvězdám, i když s velmi odřenýma ušima. 70%

Dodatečné informace

Původní název:
RocknRolla (více)
  • Velká Británie RocknRolla
  • Velká Británie Rock et escrocs
  • Velká Británie Rock'n'Rolla - A Grande Roubada
  • Velká Británie RocknRolla - A Quadrilha
  • Velká Británie Spíler
  • Velká Británie Рок-н-рольщик
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
18 mil. USD
Tržby:
25,74 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
RocknRolla je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné