Královna Alžběta: Zlatý věk

67%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Těžko se rozhodnout, jestli je Zlatý věk lepší než "jednička". Rozhodně má vygradovanější závěr, ale film na mě chvíli působyl značně kýčovitě. Některé scény byly navíc čistě efektivní a zbytečné. Cate Blanchett a námořní bitva ale zaručují, že filmu nejde dát malé hodnocení. Přestože je to film, který už nemám chuť vdět znovu, tak rozhodně nelituju, že jsem mu čas věnoval.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Ze začátku to vypadalo na naumělkovanou nudu, ale potom se to příjemně rozjelo a člověka to pěkně vtáhlo do děje. Předchozí díl jsem neviděl a vůbec to nevadí. Zlatý věk je film sám o sobě. Zase jsem se naučil něco málo z Anglické historie a Cate Blanchett podává opět kvalitní herecký výkon, už ji snad nikdy neuvidím jinak než jako Galadriel :-) Poprava Marie Stuartovny byla fakt silná, málokdy mě nějaká scéna dostane tolik jako tato. 79%
davsuch
davsuch
1 057 bodů
6
Pro člověka, který vůbec neví nic o britské panovnici Alžbětě I je tento film jen uměleckým ztvárněním nějakého kusu života britské panovnice. Máte z toho pak pocit, že jsou to jen jednotlivé útržky poskládané za sebe. Dle mého názoru jen vykreslení charakterů postav v pěkném prostředí nestačí, aby film byl dobrý. Sice je tu vidět jistá dávka snahy, pojmout téma neobyčejně a umělecký, ale výsledek vyzní jako by bez obsahu a divák, pak neví jaký smysl to všechno vlastně mělo.
  • skvělý herecký výkon Cate Blanchett
  • pěkné kostýmu a výprava
  • chybí kontinuální dějová linie
  • nepochopitelný příběh