Cesta kolem světa za 80 dní

64%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Jedna z nejzábavnějších dobrodružných komedií,která těží z výborného hereckého obsazení hlavních rolí a scénáře,který vychází z knižní předlohy od Julese Verna. Cesta kolem světa je i díky spousty cameo rolím velmi zábavná a nejvíce mne asi rozesmál Arnold. Líbila se mi i ta rozmanitost a barevnost,která se mění s každou novou zemí,kterou hrdinové navštíví.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7.5
Roztomilá komedie se spoustou hvězd v drobných rolích (mj. Arnold Schwarzenegger jako maharadža, bratři Luke a Owen Wilsonové jako vynálezci bratři Wrightové, John Cleese jako "bobík" a okouzlující Kathy Batesová jako anglická královna). Gagy napovídají, kdo se výrazně spolupodílel na scénáři, ale výsledek pobaví a neurazí. Oživlý comics.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Fogova cesta kolem světa za 80 dní plná Číňanů a kung-fu.. za mě nedobrý nápad. Film má spád, je to akční, ale o to méně dobrodružným dojmem film působí a to je u této předlohy zásadní nedostatek. Moc jsem se nepobavil a celá tato estráda mě ponechala emocionálně chladným. 50%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
´Cesta kolem světa za 80 dní´ je snad filmovými tvůrci nejpřitažlivější román Julese Verna a ohromný počet filmových a seriálových zpracování to jen dokazuje. V roce 2004 se na to tentokrát filmaři podívali krapet jinak a se zachováním dějové linie avšak s pozměněným dějem natočili ztřeštěný snímek, kde se nejvíce s vůlí sobě vlastní vyřádil Jackie Chan v roli sluhy Philease Foga. Příznivci verneovek zaskřípou zuby, ale není důvod. Tady nejde o věrný filmový přepis, ale jen o svižnou popkornovou zábavu se vším všudy, kterou si nenechali ujít ani mnohé herecké hvězdy. Třeba Arnold Schwarzenegger se spokojil s rolí prince Hapi, byť v tom kostýmu vypadá směšně, ale on si to viditelně užívá a dělá si legraci i sám ze sebe. Dále tu lze zahlédnou Roba Schneidera, Owena Wilsona, Luka Wilsona, Kathy Bates v roli anglické královny a v asijské části dokonce i Samoo Hunga. Film svojí místy až přepálenou ztřeštěností nepřilne k srdci každému, ale to už je takový přirozený filmový úděl.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Už dlouho mě žádný film nenaštval, jako tenhle. Nejspíš kvůli Chanovi, kterého opravdu nemusím. Každý použitý vtip už byl použit předtím. Jediné, co se dalo snést, byl Arnold, který by mě dostal, i kdyby měl trapnější roli, což je těžké si představit.
Fingon
16 886 bodů
6
Jackie nedal na závěr nepovedené scény. ZRADA!!!
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Není to dokonalé, ale alespoň to místy jede celkem rychlím tempem.
saboter
saboter
3 564 bodů
6.5
Slušná komedie které vás sice na zadek neposadí ale pobavý a průměrně zpracováný příběh a navíc i to že adaptace knížky proběhla slušně a co herci ty jsou slušný a Jacky Chan je super jako vždycky a tak by se vám film mohl líbyt.