Battle Royale

79%
Battle Royale



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Podobné téma, jako Hunger Games.. v obou případech hodně uspěchaný důvod toho, proč se má parta lidí vzájemně pozabíjet. Pominu-li smysl této akce, pak se jedná o velmi slušnou podívanou typu: Poslední přežije v japonském podání.. které je prostě jiné, než to z Hollywoodu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Naprostou originalitou příběhu je apokalyptická myšlenka lidského zvratu směřujícího ke zhroucení a její nápravy. Taková vzdělávací reforma by mnohdy neuškodila už teď. Zde však nejde jen o bezduchou střílečku, jak by se mohlo zdá. Tady jde o nalezení sebe samého, o mezilidských vztazích, o zamyšlení nad celou situací. Pokud stojí každý sám za sebe na prahu smrti a kdy je v boji o přežití naprosto sám, hned se mu ukáže jeho pravé já.Teď přijde na to, jak s tím naloží. Přežít může jen jeden. Dobře propracovaný scénář, dobře natočené akční scény, dobře zachycené charaktery jednotlivých postav, výborný soundtrack. Vážnost situace uvolňuje jednoduchost děje, takže nějakou hloubku příběhu tu bohužel očekávat nelze. Je to zkrátka taková jednoduchá hraná akční Manga mající dokonce i myšlenku.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Člověk by měl být očividně v šoku tak moc, že si nevšimne, jak povrchní a laciné to celé je. Prý originální film... to by mě opravdu zajímalo čím. Určitě ale zajímavý a plný adrenalinu.

Dodatečné informace

Původní název:
Batalha Real (více)
  • Japonsko Battle Royale
  • Japonsko Batalha Real
  • Japonsko Batalla real
  • Japonsko Batoru rowaiaru
  • Japonsko Ölüm oyunu
Země původu:
Japonsko
Rozpočet:
4,5 mil. USD
Tržby:
30,6 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Battle Royale


Podobné