Spawn

50%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
3
Komiksový kreslíř a ilustrátor Todd McFarlane v roce 1992 založil společnost Image Comics a s dalšími tvůrci vytvořil úspěšný komiksový seriál 'Spawn'. O pět let později na základě tohoto komiksu vznikl celovečerní film, který však bohužel svůj věhlas slavit nemůže. Výprava spolu s maskami sice je ohromující, ale vizuální efekty jsou bohužel víc než tristní. Zmatečný scénář také ničemu nepřidá. Skoro to vypadá, že scénárista z komiksu vybral určité úryvky, které se pak snažil do tohoto filmu nějakým způsobem spojit. Nadšení tvůrci měli, o tom žádná. Ale u takovéhoto zplozence pekla měla být atmosféra přeci jen daleko temnější a hororově děsivější. A hlavně pořádný děj, který by komiksu nedělal ostudu. Ďábelský superhrdina tedy zkrátka na svůj filmový čas ještě stále čeká.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Dobrý příběh až na ty levné (místama směšné) efekty. Nebojím se říci že je velice dětinský film. Dospělé pobaví akcí a těmi ''lepšími'' efekty, ale celkově mě nedostal.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Film s velmi bizardní atmosférou, který na to chtěl jít z druhé strany a místo klasických pastelových barev vsadil na úchylnou temnotu (klaun je opravdu hodně daleko), která si získá opravdu jen úzkou skupinku diváků. Přesto mi Spawn vychází v rámci prvních komiksáren jako jeden z těch lepších pokusů, protože tohle mělo aspoň "něco do sebe".
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
4.5
Může být něco horšího než podobný Ghost Rider ? Ano Spawn ! - milovníkům comicsových filmů vstup nepřístupen !
psico
psico
1 671 bodů
5.5
Další z řady komicsových hrdinu. Tenhle jsem sice nečetl, takže nemám možnost srovnání s originálem ale přišel mi hodně průměrný až podprůměrný. Atmosféra nic moc a ten, kdo měl být velitel pekelného vojska se postaví na stranu dobra a pokusí se pomstít svou smrt a bojovat za dobro ...
wiecej
1 452 bodů
5.5
Mít v akčním filmu M.J.Whitea a nenatočit s ním pořádný souboj je podle mě hřích, ale to ještě není to nejhorší na tomto filmu. To je jednoznačně nevyrovnanost tohoto snímku. Střídá se pár povedených triků s naprosto amatérsky ztvárněným peklem, kde místo ďábla vládne kozel. Škoda, potenciál to má a výjimečně doufám, že se dočkáme remaku. Horší to snad nebude.....
Finarfin
65 bodů
1
100% koncetrace síry a jiných pekelných látek. Strašlivé herecké výkony, děsiví "CGI" leviatani(samozřejmě jinak než tvůrci zamýšleli) a odporný úchylný klaun-ďábel jako z špatného filmu. Že by měl připomínat Jokera...? Špatný film, ale ne tak špatný, abych se u něj zvrhle bavil.