Bitva u Thermopyl

66%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Tento film na krku už přes 50 let což se zdá až neuvěřitelné. V dnešní době už snímek působí i trochu komicky,ale věřím,že tenkrát to muselo být terno. Válečné scény jsou zajímavé,mají potřebnou syrovost,ale nejsou moc přehledně natočené. Závěr je výborný! Je sympatické,že tenkrát šel takový film natočit bez použití speciálních efektů.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7.5
Protože jsem viděl novější verzi 300: Bitva u Thermopyl dříve, než tuto klasiku, tak se mi špatně hodnotí tento krásný výpravný snímek.. novější verze u mě i přes svou naddimenzovanost vyhrává. Zde je vše přirozenější, stovky a stovky komparzistů, spíše tisíce. Řemeslná práce, trošku více příběhu, než bojů samotných.. pěkná práce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
300 Sparťanů proti mnohasettisícové přesile perských uchvatitelů dnes už v klasickém zpracování. A tak máme možnost, jak si s takovým tématem tehdy filmaři poradili. Hodně se tu diskutuje,což je značně protahováno a divák se začíná nudit. Bojové scény na svou dobu nejsou špatné, ale zdá se mi, že jsou ne zrovna dobře nasnímané. Masovost scén je stále úžasná. Zub času na tomto snímku však zahlodal velmi značně, takže ztratil tu svoji sílu. Jako dávná připomínka úžasných historických filmů patří mezi ty dobré.
avenis
avenis
8 067 bodů
8
Se štítem nebo na něm... Bez zbytečného patosu odvyprávěný prastarý příběh o odvaze a zradě. Musím uznat, že ve srovnání s jinými historickými filmy té doby je tento mimořádně dobrý. Nehraje zde žádná hvězda (tedy jména mi nic moc neříkají), ale možná právě proto se na to tak dobře kouká.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
8
Znáte film 300: Bitva u Thermopyl ? Víte že je natočen podle komiksu ? Autor komiksu Frank Miller čerpal inspiraci pro jeho napsání právě v tomto filmu. Stejně jako ve snímku 300, i zde sledujeme Thermopylskou bitvu z pohledu Sparťanů. Tentokrát se ovšem jedná o mnoho reálnější a historicky přesnější pohled. Ocení především milovníci historických filmů. Věřím že i ti kterým 300: Bitva u Thermopyl moc nesedla.