Neuvěřitelný Hulk

60%
Neuvěřitelný Hulk

Když se naštve, nebudete ho mít rádi. V občanském životě je Bruce Banner sympatický vědec s křehkou duší, ve stavu zuřivosti šílené monstrum, které bezmyšlenkovitě ničí vše kolem sebe. Komiksový svět ho zná pod přezdívkou Hulk. Po pěti letech se vrací na filmové plátno a fakt, že půjde o mimořádný zážitek, potvrzuje jeho přívlastek neuvěřitelný. Zničit ďábla v sobě samém je hlavní vědecký cíl Bruce Bannera, jehož impozantní proměny nálad způsobilo mimořádně silné ozáření. Bruce se ve svých mimořádných schopnostech nevyžívá, naopak jimi trpí, protože přežívá mimo civilizaci, dobrovolně izolovaný od své životní lásky Betty Rossové a jejího otce, armádního generála Thaddeuse Rosse, který by rád využil Bruceovy schopnosti ve prospěch amerických ozbrojených sil. Zatímco Bruce se snaží co nejvíc zůstat v klidu, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z chlapa z masa a kostí přeměnil v destruktivní kreaturu zvanou Abomination. Proti jejímu řádění nepomáhají žádné konvenční zbraně, a tak musí Bruce čelit zásadní výzvě - dobrovolně se zříct vlastního slušného já, vzteky zezelenat a rozdat si s Abomination jako chlap s chlapem, respektive jako monstrum s monstrem.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Druhý pokus o filmové zpracování komiksového zeleného monstra Hulka, podle současných měřítek, už vyšel o něco lépe a to je zapříčiněno asi hlavně závěrečným dlouhým soubojem, který se stal již očekávanou filmově komiksovou atrakcí. Edward Norton vystřídal Erica Bana, avšak nesnaží se roli zahrát zase až tak nějak moc odlišně, což se dá považovat za určité zklamání. V takovém případě totiž k výměně herce nemuselo docházet. Hned na začátku je krátce připomenuta událost, na jehož základě Hulk vznikl. A s tímto aspektem se pracuje dál. Bruce Banner se snaží najít lék a jak se mu daří a nedaří právě vypráví tento příběh. Snímek má příznivější tempo a patřičnou akčnost, ale přeci jen stále jako by tomu něco chybělo. Příběh se sice nese v lepší uchopitelnosti jednoduché dějové prezentace, ale zájem být lepší než počin Anga Leeho je přeci jen až moc okatý. Bohužel, nejvíc s vadou na kráse vyčnívá právě zmíněný závěrečný dlouhý souboj, který sice je patřičně dramatický a akčně ukázalý, ale svou přemírou efektové vizuálnosti spíše vytváří chaos a nezmar, jaké nechtěně vzniklo už u snímku 'Spider-Man 3' (2007). Ale dejme tomu, za pokus to stálo. Není od věci také upozornit na potitulkovou scénu, ve které se objeví Tony Stark s tváří Roberta Downeye Jr. Tato scéna má hodně společné s potitulkovou scénu ve snímku 'Iron Man' (2008), a vlastně vyznívá jako její pokračování. Tony Stark zajde za Brusem Bannerem a zmíní se o existenci superhrdinského týmu pod názvem Avengers. Kdo přišel s tím samým za Tony Starkem už víme. Snímek 'Avengers' vzešel do kin čtyři roky poté, tedy až v roce 2012. Stejně jako u Iron Mana se i tady jedná o povedený komerční tah v rámci marvelovského superhrdinského vesmíru. Komiksoví fanoušci se měli v tuto chvíli rozhodně na co těšit. Snímek 'Neuvěřitelný Hulk' tedy udělal filmovému komiksu další zářez a nám divákům nezbývá zase jen čekat, co bude dál.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Velmi nudné a velmi zbytečné. Předchozí Hulk z toho nakonec vychází jako vítěz, což je dost podivné. Opravdu nevím, čím měla tahle zmatená tuctovka Leeho trumfnout.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Konečně jsem se dokopal k některému z Hulků (na Leeho verzi se zatím necítím) a až na fakt, že mi tady Norton moc neseděl, to vlastně bylo dost v pohodě. Je to taková monster variace na Uprchlíka, kdy akce začne hrát prim spíš až v závěru, ale stojí to za to.

Dodatečné informace

Původní název:
The Incredible Hulk (více)
  • USA Neuvěřitelný Hulk
  • USA The Incredible Hulk
  • USA Der unglaubliche Hulk
  • USA El increible Hulk
  • USA El increíble Hulk
  • USA Hulk 2
  • USA Hulk: El hombre increíble
  • USA Hulk, o apithanos
  • USA Inkurediburu Haruku
  • USA L'incredibile Hulk
  • USA L'incroyable Hulk
  • USA Neuveriteľný Hulk
  • USA Nevjerojatni Hulk
  • USA O Incrível Hulk
  • USA Uskumatu Hulk
  • USA Wudi Haoke
  • USA Невероятный Халк
Premiéra v ČR:
17. 7. 2008
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
150 mil. USD
Tržby:
163,71 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Neuvěřitelný Hulk je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch