Donnie Darko

81%
Donnie Darko
Někdo by si mohl myslet, že Donnie Darko je typický puberťák. Jenže Donnie je zklamaný kluk, trpící vizemi o obrovském králíkovi, který se ho snaží dostat pod svůj zničující vliv. Aby tomu zabránil, dopustí se činů, které ho přivedou až na psychoterapii. Přežije nesnáze středoškolského života i lásky a unikne bizarní smrti, která mu hrozí při pádu motoru z letadla. Donnie bojuje se svými démony, v přeneseném i skutečném slova smyslu, a prožívá příběhy, související s putováním v čase, s fundamentalistickými guru, osudem i machinacemi s vesmírem.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Donnie Darko je mým prvním snímkem ve kterém jsem začal registrovat Gyllenhaala a vlastně si mě i svým výkonem získal a od té chvíle na něj nedám dopustit. Samotný film nejspíš není úplně pro každého a je vhodný minimálně na dvě projekce,aby jste si film dokázali náležitě užít.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Velmi zvláštní film. Celou dobu jsem čekal, jestli je Donnie "pouhý" schizofrenik, nebo to bude mít hlubší význam. Po technické stránce perfektní dílko, včetně hudby.. vše pasuje. Výborný výkon mladého Jake Gyllenhaala, jinak příběh sám mě příliš nezasáhl.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Donnie Darko. Prý první kultovní film jednadvacátého století. Nerozšířená verze je prý prakticky nepochopitelná. To nemohu posoudit, viděl jsem jen režisérskou a musím říct, že zas tak nepobratelně to na mě nepůsobilo. Kelly ale odvedl skvělou práci a svým nápaditým debutem si mě částečně získal.

Dodatečné informace

Původní název:
Donnie Darko (více)
  • USA Donnie Darko
  • USA Donnie Darko - Fürchte die Dunkelheit
  • USA Donnie Darko - Karanlik yolculuk
  • USA Донни Дарко
Distributor:
HCE
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Donnie Darko


Podobné