Mumie: Hrob Dračího císaře

55%

Komentáře a recenze 32

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
5.5
Poslední mumii už trošku došel dech, prostřední Egypta prostě lépe hrálo do karet příběhu. Ani toto není žádný odpad a ve své době to byla celkem slušná podívaná. Většina lidí se ale shodne na tom, že poslední Mumie je ta nejhorší a s tím souhlasím i já. 60%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Mumie a Mumie se vrací byly sice hloupé filmy, ale zároveň byly zábavné. Tento díl už je jen hloupý. Změna prostředí neprospěla a změna představitelky Evelyn ještě méně. Na tuhle herečku jsem si prostě nezvykl. A to rozhodně nejsou prkotiny - přeobsazení je něco strašně béčkového, že by se mu zajetá série (až na výjimky typu Bond) měla vyhýbat. Přesto bych si ale přál, aby to byl největší problém téhle nekonečné nudy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Nezajímavá slátanina, která navíc opět trpí faktorem Rob Cohen, který už zazdil nejeden zajímavý projekt. Když si vzpomenu na o 9 let starší první díl, chce se mi až brečet. 4/10
Fingon
16 886 bodů
4
Zív... už dvojka mě dost nudila a Hrobu Dračího císaře se to dařilo opravdu znamenitě. Plus tu ani nehrála Rachel Weisz... to je vlastně mínus... Hvězdička za Michelle Yeoh a za to, že ta terakotová armáda opravdu existuje. Zív.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
S předchozími díly to nemá nic společného, snad jen to, že do světa živých vstoupí mnoho let mrtvý čínský panovník. Stojí za zhlédnutí i když hodnotím jako malinko nadprůměrný.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
4
Bez múmie to nie je Múmia. A nech sa ma snaží presvedčiť kto chce, čínske múmie nie sú podľa správnosti múmie. Z originálneho 80 rokov starého námetu zostala už len priemerná bezduchá čínska popcornovka. Bolo to za potrebu?
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
4
Maria Bello není Rachel Weisz a Hrob Dračího Císaře není MUMIE!!!
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
4
„Filmy z donucení“ - mající za úkol prodloužit zachovalou značku a vymáčknout producentům ještě aspoň pár zlaťáků – jsou obohaceny o další čerstvý přírůstek. Proti trilogii o zafačovaných mrtvolách běhajících po pískovišti a prázdných efektních filmech obecně z principu nic nemám. Jednička plná hlášek poměrně zábavně balancovala na hranici totální kraviny a dobře natočeného akčního filmu, dvojka přitlačila na rodinném skotačení, digitálních tricích i stopáži (a mělo to v určitém smyslu něco do sebe). Trojka je pokrmem bez výrazné chuti, přestože všechny ingredience jsou papírově na správném místě. Průměrný řemeslník Cohen si látky neváží, jeho hrdinové proplouvají příběhem takřka bez příčiny (a logických svodidel), hlášky chybí, akce je rozmazaná (!) či naprosto rutinně odvedená (co má znamenat znuděný Fraser, ledabyle střílející z džípu do armády smrtelně nebezpečných monster?). Po bombasticky odvedených trailerech přichází kašička, která je i pro nenáročného nestravitelná a jsou v ní drogy navozující pocit lacinosti a koncepčních zádrhelů (drak… ježismarjá). Zmatky před i za kamerou jsou už jen posledním smutným kontrastem k tomu, že na ústřední duo se zatraceně dobře kouká a je za tím vším cítit hodně peněz a povrchně přitažlivá velkolepost.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
4.5
Brendan Fraser by se měl radši držet svých polo pitomých komedií. Jet Li by se měl zase držet svých ne vždycky povedených kung fu filmů. A Rachel Weisz udělala jedině dobře, že na tohle nekývla. Třetí pokračování o mumiích mělo radši zůstat jen v hlavách tvůrců, protože to už fakt za moc nestálo.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
6.5
Nejslabší díl "mumiácké" trilogie, o tom není pochyb. Je to tak na 60%, ale přikláním se nahoru kvůli dvěma předešlým dílům. Scénář mi přišel poněkud překotný, obvykle promíjím tomuto žánru jisté nelogičnosti (ty byly i v jedničce a dvojce), ale tentokráte se mi jich zdálo být o hodně více, než bylo nutné. Co mi ale vadilo maximálně, bylo "náhradní obsazení" Evelyn O'Conellové, kdy její roli převzala Maria Bello. Ačkoliv nepovažuji Rachel Weisz za nějak excelentní herečku, tak výkonem v Mumiích Mariu Bello strčí do kapsy i se zavřenýma očima. Maria se sem skutečně nehodila....