Snaž se a jeď

71%
Snaž se a jeď

Život na americkém jihu byl vždy prosycen hudbou a Memphis je právem považován za hudební Mekku Ameriky. V posledních letech se tam prosazují i nové hudební žánry jako rap či hip hop. Právě do tohoto prostředí je zasazen divácky přívětivý snímek Snaž se a jeď, který vtipně vykresluje život v někdy hodně neradostném prostředí černošských čtvrtí amerických měst a ukazuje upřímnou touhu mladých Afroameričanů vymanit se z nehostinných podmínek třeba tím, že se prosadí ve světe showbyznysu. Film Snaž se a jeď sklízí divácké ovace po celém světě a představitel hlavního hrdiny Terrence Howard byl za svůj strhující výkon navržen dokonce na Oscara 2006 stejně jako ústřední píseň filmu It's Hard for a Pimp. (FebioFest 2006)




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Vždy jsem byl otevřený všem hudebním žánrům,takže mne Hustle and Flow zaujalo hned,když jsem se o něm prvně dočetl. Jak jen to bylo možné jsem snímek shlédl a byl jsem unešenej. Terrence Howard je prostě vynikající herec a i zde to dokazuje v roli pasáka,který se rozhodl splnit si svůj sen a stát se Rapperem. Nominace na Oscara byla jasná. S tím mu pomáhá DJ Qualls,který mne příjemně překvapil. Hudba ve filmu je vážně dobrá a titulní píseň je úplně bez chyby a Oscara si zasloužila.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Rýmy a beaty v nezávislém "boyz-in-da-hood" hávu se skvělým Terrencem Howardem a upocenou náladou špinavého Memphisu na trikotu. Ne tak mainstreamové jako 8 Mile, rozhodně nijak zásadní, ale ve své podstatě silné a fungující po všech stránkách. A Anthony Anderson je snad poprvé snesitelný :)
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Myslím, že tohle je přesně ten film, který dokazuje, že nemusíte být skalní fanoušek Hip Hopu, Rapu, ani R'n'B a přesto se vám může líbit. Je to takový street - undergroundový film, kde si i pasák chce splnit svoje sny. Je to jenom o tom chtít a něco pro to udělat.

Dodatečné informace

Původní název:
Hustle & Flow (více)
  • USA Snaž se a jeď
  • USA Hustle & Flow
  • USA Hustle a Flow
  • USA Hustle & flow - Il colore della musica
  • USA Ritmo de Um Sonho
  • USA Ritmo de un sueño
Země původu:
USA
Rozpočet:
8 mil. USD
Tržby:
23,56 mil. USD (celosvětově)