Smoke

74%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Některé situace, nápady a dialogy jsou výborné. Herecky je to také jednoznačně famózní. Boužel jako celek mi to prostě nesedlo. Neskutečně se to chvílemi táhlo a určité scénky působí hodně uměle (obchod života=doutníky pod umyvadlem??? apod.) Vrcholem je výborná závěrečná Keitelova povídka - ovšem zazděná následným vyobrazením toho, co jsme před chvílí slyšeli...Nevím, převládá u mě spíš zklamání, než spokojenost. Možná kdybych film viděl před 10 roky, tak by se mi líbil víc. Teď už je přece jenom podobných a lepších kousků více...6/10 - hlavně za první a poslední vyprávěný příběh a za oba herce, kteří je vyprávěli . Keitel a Hurt byli naprosto úžasní....
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6
Dřív pro mě bylo snadné nějaký film pustit a pokud mě nebavil, jednoduše ho vypnout a najít si jiný. Ta doba je ale dávno pryč a já ze slušnosti k danému tvůrci zkrátka považuji dnes za nezdvořilé to vypnout (je to pro mě stejné, jako odejít od někoho během konverzace). Jenže jsou filmy, které mě nebaví a já bych strašně rád opak, protože postavy v nich mi přijdou kouzelné a zajímavé, že je mi skoro líto vidět je se utápět v prázdném ději. A ten případ bohužel je i tady Smoke, který krom jednoho (až moc) vyhroceného momentu obsahuje jen jednu památnou storku (tu poslední), ale jinak je pomalým a nezáživným průměrem, který se díky zmíněným postavám a solidním hercům vyškrábal lehce nad nadprůměr.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
6
Spletenec lidských příběhu.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Smoke je mladším bratříčkem filmu Vztek a je lépe hodnocený snad proto, že má jasnou dějovou linku a je taky podstatně vážnější, ikdyž byste z názvu filmů soudili spíše opak. Pro mě jsou ale oba filmy jednolitým celistvým dílem, které si nedovolím oddělit, jsou jako dvě strany jedné mince a pokud bych minci rozdělil, již by se o minci nejednalo. Jen řeknu, že jsem ještě neviděl nic, co by tak skvěle vystihovalo atmosféru Brooklinu, opravdové perličky jsou oba filmy a vřele doporučuji si je pustit spolu a bez dabingu, který vám u Smoke tolik vadit nebude, ale Vztek je vyloženě nedabovatelný.
lukas
lukas
1 523 bodů
9
Miluju tenhle druh "autenticky plynoucího" filmového příběhu. Skvělí herci (Hurt, Keitel, Whitaker). Geniální závěr v podobě vánočního příběhu a hudby Toma Waitse. Hned mě to táhne zajít někam do brooklynské trafiky a jen tak pokecat, pocítit ten život tam.