Transsibiřský expres

63%
Transsibiřský expres
Transsibiřský expres

Režisér Brad Anderson se představil publiku především pozoruhodným mysteriózním thrillerem Mechanik s Christianem Balem. A v roce 2008 pak opustil televizní studia, pro něž momentálně pracuje především, a zamířil do království celovečerních atmosférických psychologických thrillerů, které se rozhodně nehodí pro nikoho, kdo trpí fobií z vlaků. Děj jeho napínavého snímku Transsibiřský expres se totiž odehrává právě na kolejích. A ne na ledasjakých. Jak název napovídá, arénou příběhu se stane Transsibiřská magistrála, po níž se přepravuje milenecký pár, který se tímto nevšedním dobrodružstvím rozhodl zpestřit si cestu z Číny domů. Cílem Jessie a Roye je Moskva a letiště Šeremetěvo, odkud už zanedlouho odstartuje letadlo do Spojených států. Jenže v průběhu jejich pouti začíná být jasné, že dostat se do samotného srdce ruské říše bude mo žná mnohem těžší, než se zprvu zdálo. Do vlaku totiž krom dalšího, značně podivného páru nastupuje také ruský detektiv Grinko, který zde pátrá po drogách. A právě dvojice Američanů, které hrají Emily Mortimerová a Woody Harrelson, se stane terčem jeho zájmu a posléze i teroru. Teroru, kterému lze jen těžko uniknout, protože všude kolem vlaku je pouze pustina, kde číhá smrt. V roli šíleného despotického ruského vyšetřovatele přichází famózní držitel Oscara Ben Kingsley.

(oficiální text distributora)




hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Neskutečné překvapení. Rok se mi tenhle film válel na disku, až jsem na něj nakonec natrefil v tv v pozdních nočních hodinách, a ty tu bezradnou sibiřskou atmosféru ještě více prohloubily. Kingsleyho ruský detektiv byl hodně drsný, ale líbila se mi i Emily Mortimer jakožto děvče v absolutně nezáviděníhodné situaci...Prostě takový hutný psychothriller s parádní atmosférou a pro mě rozhodně nenudícím dějem. 8/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3.5
Jednoduchý, klasický, předvídatelný. Posledních 20 minut se zdálo že se film pěkně rozjede, na pár minut tak skoro bylo, poté děj sjel do vyjetých kolejí a opět šlo o obyčejný film.

Dodatečné informace

Původní název:
Expresso Transiberiano (více)
  • NSR Transsibiřský expres
  • NSR Expresso Transiberiano
  • NSR Sibirya ekspresi
  • NSR Transiberiano
  • NSR Transsiberian
  • NSR Transsibérien
  • NSR Ypersivirikos
Země původu:
NSR, Španělsko, Německo, Velká Británie, Litva
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
5,93 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění