Čistá práce

71%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
S přehledem jeden z nejlepších filmů kde si hlavní roli střihl Jason Statham. Přišlo mi jakoby měl snímek dvě tváře. První polovina je taková uvolněná jízda a ta druhá jde už spíše do dramatu. To není výtka,ale jako celek to pak působilo trochu nekonzistentně.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Bankovní loupež v zájmu spravedlnosti. Na takový námět vzniklo už mnoho snímků, takže něco originálního nelze očekávat. Po úvodním seznámení s postavami a s jádrem problému se rozehraje srozumitelný napínavý příběh, který neponechává nic náhodě a bez zbytečných keců jde přímo k věci. Napětí se dá krájet až do samotného finále. Jason Statham opět v roli, která mu sedla nejvíce. Ale pozor, nejedná se o akční film, takže nějaké té menší bitky se dočkáme až na konci. Jasonovo charisma je však nezaměnitelné. K odlehčení nechybí ani špetka humoru. Děj to nebrzdí a je trefný. Příběh byl do scénáře napsán údajně dle skutečné události, což podtrhuje nostalgický způsob dostat se do banky. Prokopat se od sousedů, už dnes přijde k smíchu, ale v sedmdesátých letech to byl ten nejjednodušší způsob. Snímek nenudí, má atmosféru a zaujme.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Film má skvělou atmosféru, kterou kromě hudby obstarává sympatické retro ladění, které se vrací k legendárním drsným britským thrillerům 70. let s Michaelem Cainem, ke kterým se může směle zařadit. Nečekejte však podívanou ve stylu Dannyho parťáků, Čistá práce je nepřístupný film ve kterém kromě sexu a špinavých triků dojde i k řadě velmi brutálních scén. Údajně nejvíce obtížné bylo ženám doplňovat oholená pubická ochlupení, které pro simulování roku 1971 byla nezbytná. S tím si prý Donaldson osobně užil řadu perných chvilek. Nevěřímu ani slovo :- ) . Povšimněte si také, že v cameo roličce se objeví jako zaměstnanec banky Mick Jagger. Připojuji se ke Stephenu Kingovi a říkám, že tohle byl pro mě jeden z opravdových vrcholů roku 2008.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Taková normální, klasická kriminálka s drsným Jasonem Stathamem. Neshledal jsem v tomto filmu nic co by stálo za nadprůměr. Klasika žánru.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Perfektní GOOD JOB, jak ze staré školy.