S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení

66%
S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení
Plakát traileru

Příslušník Jednotky S.W.A.T. Jim Street spolu se svým partnerem Brianem Gamblem (Jeremy Renner) učiní během záchrany rukojmích z přepadené banky sporné rozhodnutí, díky kterému je následně donucen elitní policejní tým opustit. Gamble je znechucen a odchází od policie, Street přijme nové pracovní místo a doufá, že jednoho dne dostane šanci se do Jednoptky rychlého nasazení znovu dostat. Jeho sen se mu splní poté, co je velitel Dan "Hondo" Harrelson pověřen úkolem najít a vycvičit pět prvotřídních policistů, ze kterých se stane nová Jednotka S.W.A.T. Ihned po zakončení několikatýdenního náročného výcviku čeká nový tým první ostrá akce - drogový boss Alex Montel otevřeně prohlásí, že zaplatí 100 milionů dolarů člověku, kterému se podaří jej osvobodit z policejní vazby. Zdánlivě rutinní transport vězně se tak změní v nebezpečnou akci, během níž čeká Jednotku rychlého nasazení konfrontace se skupinou nemilosrdných a dobře vyzbrojených žoldáků.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Očekávat snímek plný zásahů a dramatických situací je chybou, neboť se místo toho vynoří obyčejný popkornový krimi snímek s dějem obsahující velice známou šablonu. Vznik skupiny jednotky S.W.A.T., výcvik, hájení a první velmi těžký případ. Tohle všechno tu už bylo a to na různé způsoby. Neznamená to však, že by musel být snímek zákonitě špatný. Naopak. Akční zábava se drží všech zavedených standardů. Pozvolná atmosféra neunaví a nesnaží vnucovat humor za každou cenu. Akční scény sice mají ten správný drive, takže ani o napětí a patřičnou výbušnost nouze není, ale celkově prostě snímek nijak zvlášť nenadchne. S jistým respektem a zaujetím k žánru se však patřičně a pozitivně pojmout dá.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Z fain obsazení a scénáře, ve kterém měl prsty i sám mistr Ayer vznikl spíš průměrný film, který sice vysloveně neurazí, ale tak nějak je až moc cítit pachuť lehce promarněného potenciálu. Je otázkou, jaký by Swat byl, kdyby místo televizního rutinéra na režijní nabídku kývl někdo z té kupy oslovených (Bay, Mann, Scott, Woo, Schumacher, Fuqua, Snyder). 5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Suprová akční podívaná, nenáročná, oddechová a hlavně zatraceně zábavná. Colin Farrell měl od první chvíle moje sympatie, Michelle Rodriquez je velmi zajímavá adaptace na Vasquezovou a Samuel L. Jackson je ve slunečních brýlích a policejní uniformě ten největší frajer v Hollywoodu. Jediné, co mě zklamalo, bylo to závěrečné dopadení padouchů, které nemělo potřebný náboj ani emoce, ovšem celkový dojem je pořád velmi pozitivní... Paráda.

Dodatečné informace

Původní název:
S.W.A.T. (více)
  • USA S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení
  • USA S.W.A.T.
  • USA Jednotka rýchleho nasadenia
  • USA Jednotka rýchleho nasadenia (S.W.A.T.)
  • USA Özel tim
  • USA S.W.A.T. - Comando Especial
  • USA S.W.A.T. - Die Spezialeinheit
  • USA S.W.A.T.: Los hombres de Harrelson
  • USA S.W.A.T. - Squadra speciale anticrimine
  • USA S.W.A.T. - Unidad especial
  • USA S.W.A.T. unité d'élite
  • USA S.W.A.T. - valiojoukko
Premiéra v ČR:
4. 12. 2003
Země původu:
USA
Rozpočet:
80 mil. USD
Tržby:
116,64 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení


Powered byJustWatch