Už zase skáču přes kaluže

76%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Velmi pěkný a dojemný film který kdy byl v ČSR natočen a který má jakési jádro v příběhu.
avenis
avenis
8 067 bodů
10
Vynikající film, u kterého je smutno, ale ze kterého sálá láska a krásná poetika prostředí, doby i lidské sounáležitosti. Tohle jsem tam však našla až mnohem později. Když jsem film viděla jako malá holka, pamatovala jsem si jen tu scénu s násilným narovnáním kolen a pak jsem něco podobného prožila sama ve druhé třídě... Proto jsem se filmu dlouho vyhýbala. Naštěstí ne navždy.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Když do mého syna vjelo auto při dobíhání autobusu a nebylo jisté, zda bude chodit, přinesla jsem mu tento film na DVD do nemocnice. Jsem přesvědčena, že se na něj nepodíval! Přitom podle mě jde o nejdojemnější film Karla Kachyni s úžasným výkonem jedenáctiletého Vladimíra Dlouhého, později excelentního herce, který zde hraje statečného chlapce Adama. Je to krásný lyrický příběh o lásce ke koním a o krutosti nemoci, zvané dětská obrna. Krásná hudba Zdeňka Lišky! Je to pěkná podívaná, emotivní film, jenže jiná generace už se na tento film dívá jinak. (Asi.)
kawa
3 388 bodů
7
Slavný dětský film Karla Kachyni trochu trpí na pomalém ději a v detailnosti, některé sekvence filmu jsou vizuálně krásné, ale ve spojení s depresivní hudbou, není to pak moc působivé.
rockystar
rockystar
2 860 bodů
10
Moc pěkný film v hlavní roli s Vladimírem DLouhým, který už jako chlapec hrál skvěle.
Jonák
Jonák
1 659 bodů
9
Krásný a podle mě až legendární film, který už jenom díky svému ikonickému a dojemnému příběhu musím hodnotit kladně. Dětští herci perfektní, Vladimír Dlouhý tuto roli hraje skvěle. Celá atmosféra filmu, která se může zdát permanentně depresivní tak i přes to v divákovi probudí různé pocity a emoce, že si film rozhodně zapamatuje. A třeba si i o trochu více bude vážit toho, že je zdraví - není to samozřejmost!
  • Herecké výkony Vladimíra Dlouhého
  • Atmosféra filmu, ve které se celou dobu nese
  • Skvělá hudba Zdeňka Lišky