Poslední dům nalevo

66%
Poslední dům nalevo

Oko za oko. Zub za zub. Starodávné pravidlo pohřbené pod tuhou civilizační slupkou. V lidském životě ale můžou nastat chvíle, kdy se tahle slupka sloupne a z beránků se stávají vlci. Většinou v tom hraje roli náhoda. Třeba jako ta, která poslala bandu násilníků schovat se před bouřkou do posledního domu na levo, v němž žili lidé, kteří se během jediné noci z obětí proměnili v jejich katy. Thrillerem Poslední dům nalevo odstartoval v roce 1972 kariéru mistr hrůzy Wes Craven. Jeho remake má vyděsit novou generaci návštěvníků kin a slibuje stejně šokující podívanou. Mari Collingwoodová přijela s rodiči strávit prázdniny na jejich letní sídlo utopené uprostřed hlubokých lesů. Idyla vezme zasvé hned po příjezdu, kdy Mari vyrazí pozdravit dávnou kamarádku Paige a společně vlezou do cesty z vězení uprchlému psychopatovi Krugovi a jeho kumpánům. Ti se chtějí nepohodlných svědkyň zbavit. Paige zavraždí, ale Mari, navzdory tomu, že ji znásilní a postřelí, dokáže utéct. Snaží se dostat k rodičům, ale do jejich domu také směřují kroky zabijáků, kteří se potřebují schovat před blížící se bouřkou. Manželé jsou velmi pohostinní, když ale domů dorazí polomrtvá Mari a rodiče zjistí, koho že to mají pod střechou, musí chtě nechtě odhodit civilizační návyky a vzít vykonání trestu do vlastních rukou. A není třeba pochybovat o tom, že půjde o trest absolutní.




hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Až přílišná a okatá snaha co nejvíce šokovat a vytvořit si maximální antypatii k záporákům, kterým pak o to víc budeme přát co nejkrutější smrt. Naopak co tady postrádám, je aspoň trochu té uvěřitelnosti jednání postav (hlavně u záporáků) a taky by to pro příště chtělo okleštit to přílišné množství náhod. Nicméně - film na to, že má skoro 2 hoďky, utekl hodně svižně a v konkurenci různých Krvavých valentýnů apod. je tohle určitě výhra. 5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Kdyby měly všechny remaky béčkových filmů takovou kvalitu, zažívali by hororoví nadšenci nepřetržité filmové hody. Poslední dům nalevo je sice jen dalším z velké řady a do hororové síně slávy má stejně daleko jako Uwe Boll k "červeně" hodnocenému snímku, ale přesto patří v posledních letech k tomu výrazně lepšímu, co nám Američané ve své zběsilé hororové produkci nabídli. Kdo přetrpí zdlouhavou první třetinu a seznamování s postavami, které je v konečném součtu úplně zbytečné, může se těšit na docela podrobnou studii lidského utrpení, zvrácenosti a touze po pomstě, která nakonec strhne každého diváka na stranu kladných hrdinů. Atmosféricky je to sice poměrně hluché a psychologicky jen okrajově nakousnuté, ale po skončení mě ovládl velmi příjemný pocit z dobře odvedené filmařiny a také ze způsobu, jakým to naši hrdinové vše vyřešili. O rok mladší Plivu na váš hrob do toho jde sice více po hlavě a přináší mnohem větší efekt, ale i tohle si svoje bohatě odvede..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Dobře natočený remake s brutálními padouchy a pomstychtivými rodiči. Jde o drsný příběh o vraždách, znásilnění a pomstě. V tomto thrilleru musím zdůraznit scénky s drtičem odpadu a konečnou s mikrovlnkou. Bravó.

Dodatečné informace

Původní název:
Last House on the Left, The (více)
  • USA Poslední dům nalevo
  • USA Last House on the Left, The
  • USA A Última Casa à Esquerda
  • USA La dernière maison sur la gauche
  • USA La última casa a la izquierda
  • USA La venganza de la casa del lago
  • USA L'ultima casa a sinistra
  • USA Posljednja kuca nalijevo
  • USA Soldaki son ev
  • USA To teleftaio spiti aristera
  • USA Viimane maja vasakul
  • USA Viimeinen talo vasemmalla
  • USA Последний дом слева
Premiéra v ČR:
21. 5. 2009
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
32,72 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Poslední dům nalevo je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch