Noční hlídka

66%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Poslední dva roky chválím ruskou kinematografii a její kroky vpřed. Jenže už v roce 2004 na mne udělali velmi silný dojem a to díky Bekmambetovi,který je režisérský šílenec což vlastně dokázal i v pozdějších letech v Americe. Noční hlídka je temná,šílená,akční jízda,která diváka dokáže usadit do židle.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
3
Ruský pokus o akční fantasy je zajímavý a vcelku i cílený. Na speciálních efektech se nešetřilo a tak má vizuální stránka svá kladná pozitiva. Ale co ten zmatečný střih. V akčních scénách není mnohdy poznat co se vlastně děje, děj často ztrácí tempo a po dramatické stránce jakoby se to ani nesnažilo zaujmout. Socialistické kulisy také k srdci zrovna nijak zvlášť nepřirostou, i když je fakt, že se tímto alespoň pozná východní blok. I ten scénář je plný chyb a nelogičností. Ruský pokus o efektový snímek zůstal někde na půl cesty, ale jak se říká, snaha se cení.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Celkem chaotické, ale s atmosférou. Má svůj originální styl, který se mu nedá upřít, ale chvílemi bych řekl, že ta stylovost není prostředek, ale účel. A že se film točil ne kvůli příběhu, ale kvůli tomu, aby byl nehorázně cool. Není to vyloženě špatně, ale přeci jenom - chvílemi to na škodu je. Čtyři hvězdy přesto docela s přehledem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Světlo. Tma. Nuda..Ten konec mě trošku probral ale nepomohl k celkovému dojmu z filmu a ani extra nenalákal na pokračování.. 35%
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
2.5
Netuším o co se rusáci snažily ale výsledek je jen hluboko podprůměrný.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Některými oslavovaná, jiní ji přijímají chladně. Osobně se přikláním spíše k druhé skupině. Fakt, že je to natočené v Rusku, mi rozhodně nevnáší chvění do citlivých partií - i přes skutečnost, že triky jsou rozhodně výborné. Na výsledku je až příliš znát, že je to evidentně vykleštěná kniha, protože je zde mnoho naznačeno, ale nic není pořádně dořešené. Kvalita obrazu je absurdně nestálá, chvílemi to vypadá jak Hollywoodský blockbaster a chvílemi je obraz tak debilně polozrnitej, že to vypadá, jako kdyby to někdo točil na ruční kameru. Vykreslení hlavního hrdiny mi taky moc nesedlo (brýle a kyselý úsměv mi přijde k charakterizaci dost málo) a taková úvodní bitva na mostě sice dobře vypadá, ale totálně postrádá dobovou atmosféru (v pozadí klidně mohly být paneláky a výsledný efekt by byl stejný). Na Rusáky rozhodně obdivuhodné, ale celkově jenom rozpačitý pokus o velkou podívanou...
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Lukjaněnkovu předlohu neznám, což pro mě bylo asi největší mínus a myslím, že nejen pro mě, v ději jsem se ztrácel, nechápal jsem souvislosti, nechápal jsem toho mnohem více, ale film se dá pochopit po svém, Timur Bekmambetov, od kterého jsem dříve viděl Wanted, kterému jsem dal celých 5*, tak zde sice nebyl tak mocný rozpočet, ale i tak režisér dokáže vyždímat maximum, je téměř originální a dokáže člověka u TV udržet každým záběrem a akci rozhodně točit umí, rozhodně není žádnej rutinér. Herci obstojní, hlavní postava zapamatovatelná, škoda jen, že si tvůrci více nepohráli ze scénářem a nanapsali ho i tak, aby film pochopili i ti neznalci předlohy.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Děj je ucelený, jednoduchý a drhnoucích nelogičností prostý. Světlí, představující zde úřady, policii a pravidla jako dobrovolně akceptovanou nutnost a temní, sice krutí, ale svobodně nespoutaní, nutí nás k zamyšlení co a jaké je vlastně dobro a na kterou stranu se přidat. Kamerová kouzla efektně zdůrazňují jak celkovou atmosféru, tak i náladu a rozpoložení jednotlivých postav, Andreje především. V tu chvíli do popředí vystupuje ruská filmařská výhoda - stovky let útlaku a všudypřítomní duchové ideologie vytvářejí mocný génius loci. Antonův antihrdina je skutečný a neustále balancující na hraně šílenství. Příliš nemocný, aby usnul a příliš vyčerpaný, aby zůstal vzhůru. K tomu přidejte vynikající, ovšem přirozeně vtělené efekty a syrovou hrubou hudbu a máte podívanou nade všechny, kterou prostě musíte vidět. Jedním dechem.
hp24
2 833 bodů
3
Nocni hlidka (Ночный дозор) je silena slatanina. Dej nerozpoznatelny, nez se clovek orientuje kdo je kdo, zorientuje-li se vubec, uz je konec filmu. Filmu? Tak neco pozitivniho by se taky naslo... kamera, postprodukce, takze obrazove to zajimave je. Jinak by to dostalo max. 5%
winetach
winetach
1 927 bodů
10
Film, ktorý sa ťažko pozerá bez prečítania predlohy...