Snowboarder

25%
Snowboarder
Snowboarder
Mladý, talentovaný, ale naivní snowboarder Gaspard (Nicolas Duvauchelle) pracuje v obchodě se sportovními potřebami ve středisku Alpe d'Huez. Sní o tom, že se mu jeho vášeň stane povoláním. Když potká svůj vzor, profesionála Joshe Atterssena (Grégoire Colin), zdá se být splnění této naděje na dosah. Josh mu nabídne, aby účinkoval při jeho show v týmu mladých talentů. Gaspard nechá zaměstnání a rozjede se za Joshem trénovat do švýcarského Gstaadu. Tam nastane zlom. Gaspard jednak zjistí, že Josh s ním má jiné záměry a jednak se bezhlavě zamiluje do Joshovy přítelkyně.


Scénář:

martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
Sportovní snímek fušujíce tak trochu do artu. Tempo je pomalé, zato však vyrovnané nádhernými scenériemi hor, jízdy na snowboardu a tréningu na něm. Děj jako takový by stačil na jednu čtyřiceti minutovou epizodu TV seriálu. Ono tu dohromady totiž téměř o nic nejde. Jen jeden slavný zoufalec s trestným škraloupem chce vytrénovat jednoho nadšence snowboardingu, aby ho v závodech mohl zastoupit. Toď vše. Jeho pravý důvod se dozvíme až na samém konci příběhu. Není to dobrodružný, ani napínavý, dokonce ani komediální. Po technické stránce velmi dobře natočený film určený hlavně pro skalní fanoušky snowboardingu. Např. scéna ze sjezdu dvou snowboardistů po stráni hory je vizuálně jak s přímého přenosu. Atmosféra obyčejnosti má něco do sebe. A není to jen srozumitelnost.
Fingon
16 886 bodů
2
Zajímavá hudba, rudý východ slunce a hory... konec výčtu pozitiv, s negativy si nebudu špinit hubu. BTW, kde všude byl snímek uveden, když na ČSFD je dvakrát více hodnocení než na IMDB?
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
1
Rozhodl jsem se, že udělám sérii těch nejhorších filmů vůbec a mám pocit, že to nebyl dobrý nápad. Upřímně tyhle filmy stojí za absolutní kulový a nemá cenu je brát jako filmy, spíš možná jako video na vypuzení mozku z hlavy. Pozorovat růst trávy v reálném čase je inteligentnější možnost strávení života, než koukat na tohle. Tento komentář použiji u všech těchto filmů, protože se nenajde jediný, na který by to nesedělo.

Dodatečné informace

Původní název:
Snowboarder (více)
  • Francie Snowboarder
  • Francie Snowboardista
Premiéra v ČR:
30. 10. 2003
Země původu:
Francie, Švýcarsko
Čeština:
Snowboarder je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění