RoboCop 2

59%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4.5
Podstatně slabší pokračování, které selhává všude tam kde první díl bodoval. Všichni po prvním dílu očekávali, že když bude druhy díl větší a akčnější tak se úspěch dostaví sám. To se kupodivu nestalo a dvojka tak působí akorát přeplácaným dojmem. Stále je to koulatelné a to hlavně díky humoru, který se zde oproti prvnímu dílu objevil. Jenže v porovnání s prvním dílem je to slabota.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
Druhý filmový příběh o společnosti OCP a kybernetickém organismu v řadách policie nazvaném jako Robocop už nedosahuje věhlasu prvního snímku, který vyniká převážně ve svém pojetí brutálního násilí a temného humoru. Paul Verhoeven nasadil laťku hodně vysoko a tak následovníci mají hodně co dělat, aby alespoň této výše dosáhli. No, a tímto snímkem se to nepodařilo. Příběh zasazen více do budoucnosti s více high-tech hračičkami, ale v podstatě se tu opakuje totéž. O akci tu samozřejmě nouze není, ale už tomu chybí ten správný vizuál. I tempo je krapet pomalejší a děj rozvláčnější. Zůstal z toho tak obyčejný devadesátkový akční film, jakých vzniklo spousta. A to je na Robocopa hodně velká škoda.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Jestliže už jednička si ze sebe tak trochu utahovala a chvilkama vypadala jako parodie na sebe sama, o dvojce to potom platí dvojnásobně (která mimichodem v hodně scénách první díl cituje), protože šéfem gangu je tady 12-ti letý klučina a hlavní záporák je robot závislý na drogách...Ale i přes to větší množství hlášek a výbuchů to na jedničku nemá. Navíc i ten zub času se podepsal právě na tomhle dílu více než na Verhoevenově starším bratříčkovi.. 4.5/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Neméně slavnější pokračování perfektního robota. Super film.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
absolútne sklamanie. toto pokračovanie je plné zbytočného násilia, vytratil sa ironický humor typický pre verhoevena a celý film stojí za starú belu.
FilipusMuff
FilipusMuff
4 015 bodů
7.5
Film je provázen snad nekonečným množstvím nedokončenejch scén a situací ale takovej už bejvá uděl narychlo vytvořenejch komerčních pokračování. ale zas se musí říct že to je furt jedna z těch lepších dvojek... // UPOZORNĚNÍ!! za žádnejch okolností si to nepouštějte s CZ dabingem - je to naprosto votřesný a to sem člověk co na filmy bez dabingu prakticky nekouká...
jvempire
jvempire
1 208 bodů
7
Pokračování legendárního filmu. Není tak dobré jako první díl ale stále dobré.
Blueknight
376 bodů
8
Začnu tím špatným. Za A vRobocopovi jde vidět v několika scénách že se snaží napodobit Terminatora. Za B občas je to až moc uspěchané a pak to v tom chybí. Teď to dobré, hodně se mi líbil Robocopův oblek a jak je udělaný do modra. A bylo fajn, že Robocop dostal záporáka který je silnější než on, v jedničce všechny drtil bez toho aby mu něco udělali, a tenhle ho málem zabije. A v 1. Robocopovi, mi přišlo divný že na něj vystříleli 2 zásobníky, a ani se nehnul. A v dvojce jde vidět že je ve finálním fightu vážně zraněný.