Sňatková kancelář

55%
Sňatková kancelář
Plakát traileru

Situační komedie o tom, co všechno je třeba udělat, aby mohly začít vyzvánět svatební zvony.
Hlavní postavou je energický pan Kubr, svérázný majitel sňatkové kanceláře \"Vrkůůů\", který sice osobním příkladem firmě reklamu příliš nedělá, protože se právě rozvádí, ale jinak jsou jeho výsledky víc než uspokojivé. Není divu, pan Kubr totiž ke své práci využívá řadu nových a občas poněkud neobvyklých metod. Proto se právě na něj obrátí se žádostí o pomoc továrník Košek a jeho manželka, kteří by chtěli, aby se jejich syn Emil oženil s Lydií, dcerou poslance Sahuly. To prokurista Titěra se na kancelář obrátí se zcela jinou žádostí. Chce totiž, aby Kubr shromáždil důkazy o tom, že je mu jeho žena Helena nevěrná. Jako součást snahy o dostatek zákazníků slíbí Kubr na schůzi Ligy probouzejících se žen, že se bude snažit o prosazení zákona o povinném manželstvím, jehož součástí by byla nemalá mládenecká daň, čímž si pochopitelně vyslouží značnou nevraživost Klubu starých mládenců. Než se situace uklidní, rozhodne se Kubr odjet. Společně se svým synovcem Josefem, nadšeným a úspěšným sportovcem, se vypraví na dovolenou do hor. Ani tady však nemá od práce pokoj. Čirou náhodou se tu totiž setká nejen s rodinou továrníka Koška a poslance Sahuly, ale také s manželi Titěrovými. A tak má opět o práci postaráno.




Fingon
16 886 bodů
6
Jako film nic moc. Jako herecký (a řekl bych i velmi improvizovaný, což nemusí nutně znamenat horší) koncert Jindřicha Plachty úžasné.
kawa
3 388 bodů
6
Situační komedie o jednom rozvedeném manželství a co to přineslo. Nakonec horda mužů si musela vzít obstarožní dámy kvůli pochybnému zákonu pana Kubra. V této roli se zaskvěl Jindřich Plachta, ukazuje jasně že v takových pozicích mohl sám utáhnout film jako Haas nebo Burian. Jinak film slabý průměr, vyjma scének s vysloužilými damami a Plachtou. Ty jsou o 2 třídy lepší než celý film.

Dodatečné informace

Původní název:
Snatkova kancelar (více)
  • Československo Sňatková kancelář
  • Československo Snatkova kancelar
Premiéra v ČR:
11. 3. 1932
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění