Únos Moravanky

35%
Únos Moravanky
Plakát traileru

Nevím, zda tento název někoho osloví, avšak Moravanka byla před čtvrtstoletím velice oblíbená dechovková kapela. A jejím únosem sledovali začínající vesničtí muzikanti jediné - aby sami mohli vystoupit místo ní. Pokus o lidovou hudební komedii plnou zmatků a nedorozumění se nevydařil, zůstala jedině trapnost s neuvěřitelně se pitvořícími herci.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
7
Lidová ryze vesnická komedie plná písniček a to hlavně pro milovníky dechové hudby a lidových skladeb. Příběh hudebních nadšenců se prosadit je tak velká, že aby se jim to povedlo, neštítí se unést ve své době nejpopulárnější dechový soubor Moravanku. Krapet je to krkolomné a na určitých místech nelogické, ale určitě zase ne tak špatné, aby to nebylo dechovkově veselé. Takový Luděk Sobota se tu vyřádil jako ve svých televizních estrádách a ostatní dělají jen to, co jim nařizuje scénář. Prostě umělá zábava, která je vlastně i takovou reklamou na onu Moravanku. Morava, vínečko a zpěv. Co víc si přát.
kawa
3 388 bodů
6.5
Šílená hudební komedie s Luďkem Sobotou ještě v plné síle, stojí a padá na laciné komice. Při prvním pohledu se zdá být pitomá, ale nakonec až na zpívané pasáže má i silné komediální scény. Kde vyniká i Bronislav Poloczek. Některé scény jsou jako opsány z Hudby z Marsu, především scéna , kde jsou pod pódiem. A také koncept neumětelské hudební formace vyhrávající finále na celé čáře. V 80. letech byl kult Moravanky podobný popovým hvězdám. Tady je to jen komparz.
miza
miza
2 336 bodů
1.5
Ptám se jen za co nás trestají autoři........Hrůza a děs.

Dodatečné informace

Původní název:
Únos Moravanky (více)
  • Československo Únos Moravanky
Premiéra v ČR:
1. 8. 1983
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Přístupnost:
18+
Ocenění:
Žádná ocenění