Velký šéf

79%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Jsem ooooobrovský fanda Belmonda. Mám nasledovány skoro všechny jeho film,které jsem viděl snad tisíckrát. Velký šéf je samozřejmě jedním z jeho nejlepších filmů kde humor hraje prim. Každá jedna scén je dokonalá a není ani kousek místečka,aby se divák mohl začít nudit. Do filmu se podařilo nalákat i další zvučná jména francouzského filmu jako Bourvil,nebo Niven. Když,to tady tak píšu,tak jsem hned dostal chuť film si pustit.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Velký šéf je důkazem toho, že Francouzi byli mistři bláznivých komedií a u nás byly vždy oblíbené. Herci v hlavních rolích pro tento žánr skvělou volbou, první polovina je útokem na bránici, poté už přeci jen film mírně vadné. Přesto je to skvělá volba ke zlepšení nálady.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Po zásluze jedna z nejslavnějších Belmondovek, pro kterou se v mém časovém rozvrhu vždycky nějaké to místečko najde. Skutečně výborný a bláznivý scénář, jenž si žádná slabší místa jednoduše nepřipouští, švihák Belmondo ve své osvědčené ztřeštěné poloze, sám Velký šéf David Niven nebo westernová legenda Eli Wallach- to je pořád hodně slabá reklama na hromadu originální zábavy, kterou tenhle snímek nabízí. Ten závěr sice Oury příběhově trochu přepískl a neukočíroval, ale i tak řadím jeho krimi-komedii k těm vůbec nejpovedenějším, jaké doposud vznikly.
avenis
avenis
8 145 bodů
10
Frankie: "A sinistra! A sinistra!!!" (vlevo)
Anatol: "Jak daleko je do Sinistry?"
Jedna z mých nejoblíbenějších Belmondových komedií, výborně vypointovaná a prošpikovaná jeho neodolatelnou energií. V dobách vlády jedné strany měli soudruzi problém, protože Belmonda tehdy daboval Jan Tříska, který v roce 1977 emigroval a jehož filmové počiny bylo třeba zakázat. Proto tento film býval k vidění minimálně a v nočních časech.
kawa
3 388 bodů
6.5
Slavná francouzská komedie s hvězdným obsazením od věhlasného režiséra, která ale lety ztratila na síle. Kdežto filmy s Louisem de Funésem drží laťku během let, tato komedie je již místy vyčpělá. Niven, Belmondo, Bourvil jsou jen postavičkami, výborný part odehrál sicilián Eli Wallach. Ale jinak příjemná oddechovka se vzpomínkou na léta minulá.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
8
Tak jsem se konečně dohrabala k Belmondovi a hlásím spokojenost. Velký šéf je film, který bych doporučila všem věkovým kategoriím. Parodický nádech a francouzský přesto milý humor si jednoduše našly cestu k mému srdci, což mne samotnou překvapilo a potěšilo.
Jonák
Jonák
1 665 bodů
8
Francouská komedie, která díky svému velmi vtipnému (místy až na styl parodie) ději a komickým scénám je opravdu povedená. Skvělý Belmondo, který víceméně jako král komedií podobného stylu a obecně, všichni herci. Pokud se chcete pobavit a nečekáte nic extra náročného, myslím že ideální snímek.