Sbohem, baby

80%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Zde je vše jak má být. Ben Affleck stojí za kamerou,tak jak mu to jde nejlépe a Casey Affleck zase před ní. Díky tomu vznikla velmi dobrá a mrazivá kriminálka,která po shlédnutí nedá divákovi spát. Scénář je vymazlený do posledního detailu a obsazení je vynikající. Zde není co vytknout. Tady se musí jenom chválit.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Pokusit se o zdařilou adaptaci tak složitého detektivního románu, jakým je předloha Dennise Lehana, je veliký risk - naštěstí se v obou výjimečných případech (druhým - a nejzdařilejším - je Tajemná řeka Clinta Eastwooda, prozatím třetí je Prokletý ostrov) podařilo. Ben Affleck (i spoluautor
  • herecké obsazení
  • scénář
Pete69
Pete69
29 372 bodů
9
Opravdu promyšlené kriminální drama.. spletitý příběh, do konce jsem netušil, jak to skončí a byl jsem mile překvapen. Stejně tak mile překvapen jsem byl výkonem Casey Afflecka v hlavní roli, Ed Harris také značně pomohl.. velmi dobrá režie skvělého scénáře.. Za mě prostě skvělý film.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Až konec tomu dodává tu čtvrtou hvězdu, jinak je to docela táhlé. Opět se potvrdilo, že posledních 20 minut rozhoduje o filmu daleko víc, než celý zbytek.
hrumsrt
hrumsrt
9 188 bodů
7
Diváky rozdělující velmi specifický herec Ben Affleck si poprvé odskakuje za kameru a navazuje na svůj scénáristický výkon z Dobrého Willa Huntinga, když servíruje svůj první režijní debut - Gone Baby Gone. Opět střetávající se rodina Afflecků v níž starší do toho bude kecat tomu mladšímu.. Kriminálka v níž se rodině McCreadyovým ztratí maličká holčička a rodiče se v zoufalství a policejní bezmoci obracejí na dva soukromé detektivy Patricka a Angie (z dvojice jsem víc fandil postavě hranou Michell Monaghanovou, ale prostor tady moc nebyl).. Rychle přichází na to, že s případem něco nesedí, hodiny tikají, policie už začíná hledat tělo, ale oni se nevzdávají. Celé bostonské město je proti nim, jakoby si nikdo nepřál, aby se dcera vrátila domů k rodičům. Co nesedí? Odpověď dává závěr filmu, který jsem nejen příběhově nečekal, ale jako diváka mě naprosto uzemnil. Sbohem, baby mi nepřišlo zvláště silné, staví na rodinných depresích, emočně zainteresovaných vyšetřovatelích, ale úplně nepřináší kdovíjaké krimi vyšetřování.. Ovšem v posledních dvaceti minutách jsem jen seděl a přemítal, s čím si to tvůrci zkouší hrát. Najednou je z průměrné kriminálky jakási etická diskuse o tom co je správné, a kdo na to má právo... Proto po skončení zavládne pocit nadšení a v záchvatu emocí budete na Sbohem, baby vzpomínat určitě v dobrém, ale nemůžu se ubránit dojmu, že to nestačí. Po většinu stopáže sledujete underground a drsné uličky Bostonu a nabíráte dojmu, že přece v takových místech ta holka nemůže přežít, té se stalo něco strašného. A hle závěr.. Sboham, Baby je zase jeden z těch filmů, který, i přes dost hustou vatu, v sobě skrývá příběh, který budete chtít slyšet, otázku na níž musíte znát opověď, a tak vydržíte cokoli, aby jste se jí dobrali.. Celou dobu prosíte, ať to stojí za to.. A to si Ben Affleck pohlídal. Znovu bych do toho nešel, nejsem z těch kterým závěru dělají film, ale kriminálka je to solidní.. 70%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Bylo to na pěkných 80% s tím, že si Affleck dokázal pohrát s těmi nejmenšími detaily a na rozdíl od jiné adaptace od Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) je tato mnohem více otevřenější k divákovi a svým způsobem atraktivnější. Jenže těch 80% by po tom fantastickém finále bylo vážně málo, a tak těch 90% bude přijatelnějších.
Klajnik
Klajnik
8 504 bodů
4
Kdyby to mělo lepší filmovou řeč a znamenitější dramaturgii, byl měl bych ten film raději. Takhle mi zapadl do kategorie, která je pouze fajn. Podle mě to nemá dost silný příběh a finální dilema je podle mě snadno rozšifrovatelné. Ať je dítě vychováno těmi, kdo mu jsou schopnější poskytnout zdařilejší výchovu. Ostatně na té záleží téměř vše. Děti jsou budoucnost a každý jedinec by se měl svým dílem přispět k co možná nejlepší podobě celku. To se podaří jen těžko, když hned na počátku vývoje selže výchova. Téma je silné, ale podle mě tu není rozvinuto do podmětnějšího rámce. Kéž by se upustilo od detektivky. Vyšetřovatel nalezl dítě v půlce filmu a po zbytek stopáže si lámal hlavu s tím, jak se k tomu postavit. Hned by z toho byl unikátnější film.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Bene tos mě tedy dostal!
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Hodne silné drama na silné téma únosů dětí, děj je vyspšerkovanej a i scénář, režie obyčejná i společně s kamerou, ale že jde o prvotinu tolik opovrhovaného a ostatními zbožňovaného herce Ben Affleck, kterej to zkusil na režisérské židli tak to tedy smekám. Ale největším mínusem filmu se mi zdá jeho mladší brácha, kterého obsadil do hlavní role, ne že by byl vyloženě špatnej, určitě hraje lépe než Ben, ale zde v této roli bych bral kohokoliv jiného, ale zbytek hereckého obsazení je výborné v čele s Ed Harris, kterého jsem už dlouho neviděl v nějaké dobré roli.
kedl
kedl
6 380 bodů
8.5
Gone, Baby, Gone je přesně ten typ filmu, po jehož shlédnutí si říkáte co byste udělali na místě hlavního hrdiny. Možná je Ben Affleck špatný herec, to se však nedá říct o jeho režii. A jeho bratr Casey? U něho zas nemůžete říct nic na jeho herectví. Obsazení filmu se celkově povedlo. Nevím jestli mi to přišlo, ale případalo mi, že při vyšetřování se ústřední dvojice detektivů setkal s mnoha neherci, díky čemuž prostředí ve kterém se film odehrával působilo opravdu reálně. Celý příběh rozdělený do dvou polovin má opravdu hodně co nabídnout a závěr vás donutí k zamyšlení.