Halloween

66%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Rob Zombie stále umí. Jeho nová verze zrodu Mikea Meyerse nepostrádá pořádnou dávku syrovosti a nabízí divákovi intenzivní podívanou. Pokud mi zde něco vyloženě chybělo,tak to byla Jamie Lee Curtis,která je pro tuto sérii stejně důležitá jako postava Meyerse.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Za mě zdařilý remake prvního Halloweenu. Kostra příběhu stejná, ale odklon tu je a to hlavně v tom, že byl pěkně přiblížen Michaelův zrod, jak vyrůstal v rozvrácené rodině s agresivním otčímem. Úvod dobrý. Poté už mi chybělo to napětí, kdy obchází kolem, vynořuje se ze tmy a divák čeká, kdy začne řádit. Zde řádí rovnou v léčebně a na každém kroku. Závěr slušný.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Důvěra k tomuhle remaku byla na nule, o to větší je překvapení. Ještě jsem neviděl slasher, kde bych i vedlejším postavám přál přežít, kde by se atmosféra stupňovala tak plynule a kde by vrah nepůsobil jako pěst na oko. Spolu s prvním dílem a H20 zatím nejlepší Halloween. (Režisérský sestřih.)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Po částečném druhém shlédnutí zvedám ze 2 na 3 hvězdy. Viděno na noční směně v docela slušné temné atmosféře..:) Ta první polovina filmu má totiž vážně něco do sebe...50%
Fingon
16 886 bodů
6
Den předtím jsem si jen tak z legrace zopakoval původní Halloween - a překvapivě mě nudil. Ovšem proti tomuhle... snad jediné, co se mi oproti původnímu filmu líbilo víc byla nová Laurie... v brýlích vypadala fakt k sežřání.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Bezpochyby nejlepší film Roba Zombieho, který správně pochopil, že natáčet znovu atmosférický žánrový klenot nesvede. A tak na to šel jinak. Jeho Halloween je líčením vzestupu psychopata od raného dětství až do jeho dospělosti a překvapivě v momentě, kdy se z filmu stává v polovině slasher přestává fungovat. Úvodní čtyřicetiminutovka je ale nečekané překvapení.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
V rámci psychologie postavy Michaela Myerse je Halloween lepší než originál. Problém je ten, že po perfektní první polovině přijde klasická vyvražďovací pasáž která nikam film neposouvá a po 1/2 se jedná o celkové zklamání. A především Michael Myers zde ztrácí to co je na něm tak cool- Už není vyloženým čistým zlem, ale někdo se jaksi pokouší o to s ním částečně sympatizovat, čímž Michael Myers jednoduše tak trochu přichází o to co jej dělá Michaelem Myersem. Už předem tedy tak trochu prohraný souboj......
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Čekal jsem že tento film bude o hodně zajímavější, ale jako remake je to celkem povedené. Podle mého jde o málo nadprůměrný film ve kterém ječí ženská nad níž stojí psychopat do kterého střílejí ze zbraně aniž by ho po několika ranách zabily (nebo alespoň vážně zranily). Přeci nejde o Terminátora. Na druhou stranu se povedl děj filmu.
  • Zápletka
  • Nelogické scénky
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
7
Jedna z nejikoničtějších hororových sérií se pět let od svého nejhoršího pokračování ozvala zase s dalším nášupem. Jen tentokrát si ho vzal na starost kontroverzní hororový tvůrce Rob "Zombie" Cummings, který si získal popularitu spíše mezi čistě hororovými fanoušky jeho dvěma předešlými žánrovými kulty - Dům tisíce mrtvol a Vyvrženci pekla, které jsou vlastně pouze variací na legendární Texaský masakr motorovou pilou.. Tohle Halloweenské pokračování přichází v době, kdy značka selhala, kdy tak dlouho točila devadesátkové béčkové horory, až z ikonické hororové série, která započala koncem sedmdesátých let vysáli veškerou duši. A když už napadlo někoho se vrátit a přivést zpět původní postavy v čele s Jamie Lee Curtis, opět nakonec se tvůrci neudrželi a pokračováním přivedli největší omyl v historii celé série.. Proto měl Rob Zombie ideálně připravenou půdu na to skončit se všemi sequely a odvyprávět příběh ikonického sériového vraha Michaela Mayerse znovu a po svém.. Rozhodl se nezlomného, nesmrtelného zabijáka s maskou na tváři a kuchyňským nožem v ruce vrátit na začátek. Halloween z roku 2007 vypráví příběh vraha s gumovou maskou, který si chodí svoje účty vyřizovat právě na nejoblíbenější dětský americký svátek, úplně od znova a jinak.. Vracíme se až do Michaelaova dětství, kde sledujeme co za prostředí a okolnosti ho vedly k tomu, aby už jako malý zavraždil svoji rodinu a probudil v sobě to neutuchající běsnění.. Právě první půle zabývající se originem a snažící se vysvětlit psychologii později neústupného vraha udělala pro samotný Mayersův charakter více než kterýkoli film předtím a navíc to dává dohromady smysl.. Naneštěstí po intenzivní pouti do zákoutí Mayrsovi duše přeřadí tvůrci z nového přístupu na klasickou Halloweenskou vyvražďovačku servírující zase známé postupy. Je to drsnější, špinavější pojetí, kde už nejde o vcelku neschopné leč elegantní zabíjení kuchyňským nožíkem, nýbrž z Mayerse jde opravdu strach už jen z něj samotného a jeho obrovské postavy.. První půle je inovativní, originální a pro značku i hodnotná, kdežto druhá už jede jen pro pobavení teenagerů a náročnějšího diváka postupně ztrácí.. Že Zombie jde na ruku mladší generaci dokazuje i nešvar i některých předchozích sequelů, že má pořád za povinnost se cpát do "odhalenějších scén", které mi sem vůbec nesedí.. Ale nakonec solidní podívaná, která vdechla značce zase trošku života.. 70%
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Typický neboli horší remake s trošku jiným dějem, ale jen okrajově. Je znát, že Rob Zombie je dobrej režisér, ale Michaela už se více zdokonalit nedá, tak proč ho vůbec křísit. Nebýt originálu, tak by bylo hodnocení vyšší. A na to jak je to relativně nový film, tak hororově vůbec nepůsobí (lekačky nebo atmosféra). Krvavé scény taky žádná sláva, co by asi s nožem mohl vykouzlit, ale od Zombieho bych čekal větší maso. 54%