Rukojmí

63%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
5
Za použití známé šablony vznikl snímek, který svým námětem mohl být daleko lepší, než jak vypadá. Bruce Willis je dle očekávání takový jak je znám, jenomže má děj mnoho hluchých a především nudných míst, takže po dramatické stránce není výsledek nijak zvlášť potěšující. Mnohé scény jsou předvídatelné, čím děj ztrácí na objektivitě zájmu. Myšlenka příběhu je však jasná. Kam až je člověk schopen zajít, aby zachránil svou rodinu? Thriller má jisté předpoklady a tak pokud divák nebude zase až tak náročný či nebude znát tématicky předešlé snímky, může film hodnotit daleko kladněji.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Ucházející drama s dosluhujícím Willisem. Je to smutné a asi i drzé, ale právě tento film ukazuje, že Bruceovi už bych akční hrdiny měl pomalu přestat věřit... a i když film je to dobrý, příjemný a chvílemi nápaditý, nepřinesl toho moc nového.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Podprůměrný thriller s nevýrazným Willisem, přehrávajícím Fosterem a spoustou nelogických situací. Ale asi se mi to kdysi líbilo, když jsem tady měl čtyři hvězdy.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Rukojmí je film plný zvratů, který už od úvodních titulků dává najevo, že je poctivý. Režisérem je totiž snaživý absolvent Sorbonny Florent Siri, který si evropské diváky získal již Vosím hnízdem. Rukojmí je příjemným žánrovým filmem, který ví co chce a hlavně jak chce vyprávět a zdatně mu k tomu pomáhá typově přesné herecké obsazení v čele se značně omšelým Bruce Willisem (Red, Pulp Fiction, Pátý element, Sin City: Město hříchu, 12 opic). Film vznikl v Americko-Německé koprodukci.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Film o pocitu viny. V jádru dojemný avšak tvrdě nekompromisní thriller o vyjednávání a rukojmích. Willisova role jako ušitá. Machinace mezi mafií a náhodné vloupání do nesprávného domu má za následek drsnou akci a plno mrtvých. Živý děj, dostatek akce a šťastný konec.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
4
Zcela rutinní žánrová klasika (se vším všudy od scénáře až po finále), na kterou si po hodině ani nevzpomenete. Nebýt Willise, ten film by neměl opravdu NIC. 50%.
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
4
lehce zapomenutelný a více než podprůměrný film.