Vyvrženci pekla

73%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Zajímalo by mě, jestli Zombie počítal s navázáním na 1000 mrtvol, už když přidával otazník k nápisu "The End". Na každý pád se nezastavuje, neohlíží, pálí mosty a jede dál. Co zobrazovala jednička, netřeba opakovat a posouváme se k zase dalším hororovým subžánrům. Je to opět velmi sebereflektivní, i když méně černohumorné. Víc utržené z řetězu, ale zároveň méně přeplněné nápady, spíš rozvíjející jeden konkrétní. Závěr silný, ale jinak než minule - tentokrát nejde o kvantitu násilí, ale kvantitu nenávisti a agrese. Intenzivní zážitek, který překračuje hranici hororové zábavy a ke konci se stává nepříjemným.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Wow. Že je Rob tak trochu deviantní úchyl, to ukázal už v předchozím lidumilném příspěvku do žánru "kdo k nám domů vejde, tomu hlava sejde", ale v tomhle dovětku doslova přikládá na svůj kontroverzní status střelný prach. Nadměrně stylizovaný thriller, který si nebere žádné servítky, nehledá kompromisy a na diváka to rozbaluje dost neotřelým způsobem, jímž zkušeně drží po celou dobu jeho plnou pozornost - Zombie totiž řádí jako utržený ze řetězu a vymýšlí desítky režijních postupů, které jsou sice čistě eklektické, ale jejich kadence a dokonalé sladění s aktuálním děním a perfektně zakomponovaným soundtrackem je činí hodně nápaditými a zábavnými (od montáže přes stop-motion až po překrývání obrazu a subjektivní hlediska). Samotný příběh je navíc vystavěn tak, aby se vysmíval hororovým konvencím a kritikům (skvělé cameo potrhlého cinefila), začíná akční pasáží, která by mohla být v podstatě konečnou, a ve finále nabízí hned čtyři postupná vyvrcholení. Sice se mi trochu zvedal kýbl z většiny postav (snad každá je alespoň trochu zlá, dobro zde zcela absentuje - což ale zajišťuje ještě větší nepředvídatelnost) a to, jak Zombie dělá z odporné lidské havěti v závěru skoro mučedníky, je vysloveně na přesdržku, ale jinak se zkrátka jedná o hodně zábavnou a morbidní jízdu plnou odkazů a filmařského elánu, což pro mě bylo tentokráte silnějším vodítkem při hodnocení...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3
Ne, to ne, dům tisíce mrtvol je rozhodně zajímavější. Toto je nevýrazné, nezajímavé a bezduché a s hororem to snad nemá ani nic společného.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Masakr...tutti kurva fruuuuutti!!!!!! číňanky, japonky..chtějí lízat prdelky!!! :-D
Marty McFly
Marty McFly
3 554 bodů
7
Naozaj je to dejovo veľmi blízko k Texaskému Masakru Motorovou Pílou ale čo už. Je to podarené a drsné! Mám celkom rád čierny humor takže som sa aj skvelo pobavil. Celý film je o masakrovaní a gore, a to je asi všetko čo nám tento film môže dať. Tupý scenár ,a ani som nevedel akej strane mám fandiť. Strane vrahov alebo otravných policajtov. Keďže mám Roba Zombieho nemám až tak v láske tak musím uznať že film sa mu naozaj podaril. HODNOTENIE: 7/10
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Některé věci bych si nepředstavoval ani v těch nejhorších snech, které jdou v tomto filmu vidět a Rob Zombie se nebojí je bez problémů hodit na filmové plátno.Zvrácený scénář diváka vůbec nešetří.Výborný střih a dobrá volba herců.Zabíjení bezbraných lidí se na filmovém plátně jen tak nevidí. Drsný snímek,ale že bych měl strach,nebo bych si musel rukama zakrývat oči,to ne. Jinak Sheri Moon Zombie má moc pěknou prdelku ! +++ 5.9.2012 po projekci jsem měl noční můru a stejně to nechápu protože jsem se u filmu "bavil" a je to pro mě horor s komediálním nádechem,ale je v tom něco víc,co se ukáže po nějakém čase a Rob Zombie mě v noci navštěvoval v dost zlé náladě - zvedám hodnocení !
Bretislav
Bretislav
242 bodů
5
u mě,prumerny krimi horor,scenar je podobny texaskému masakru..,