12 kol

60%
12 kol

Policejnímu detektivovi z New Orleans Dannymu Fisherovi (John Cena) se sice podařilo zastavit geniálního zloděje s mnohamilionovým lupem, při zásahu však náhodně zabil lupičovu přítelkyni. Po útěku z vězení zkušený kriminálník plánuje pomstu, která se skládá z dvanácti téměř nerozluštitelných úkolů a hádanek. Jen pokud Danny rozluští všechny z nich, zachrání život ženy, kterou miluje.




Recenze: 12 kol

Kinobox.cz
60%

12 kol je velmi příjemným důkazem toho, že akční matadoři z počátku devadesátých let ještě nevymřeli a pokud mají k ruce alespoň mírně použitelný scénář, umí z toho vykřesat maximum. Za rok si na tuhle jednohubku asi nikdo nevzpomene, v aktuálně přetechnizované době je ale taková oldschool jízda docela příjemným oživením.


martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Standardní akční snímek, kdy jedna akce střídá druhou, má to patřičný švih, napětí a dostatečný elán. Když se to rozjede, neexistuje jediná brzda, která by zmařila dějový rozjetý vlak. Námět však už je bohužel značně vyčerpaný a tak zde jsou mnohé dramatické scény, které jsme měli možnost vidět už v 90.letech. Např. scéna z nezastavitelnou tramvají je jak vystřižená ze snímku ´Policajt ze San Francisca´. I přesto se jinak jedná o povedenou akční popkornovou zábavu, která sice v jistých mezích nenadchne, ale ani neurazí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Přiznávám, že ta nostalgie starých dobrých akčních filmů tady lehce cítit byla. Z Johna Ceny nejspíš druhý Arnie nebude, ale podobné ehm "herecké" typy jsou pro film asi prostě potřeba. Záporák je tady taky takový janek...Nevím, trošku nešťastné mi připadlo to obsazení.. Na druhou stranu film se nějak nevleče a za těch pár scén (kol), které způsobovaly spokojený úsměv, jdu nakonec výš. 5.5/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Děj stále dokola, přízemní jako z béčkovitého filmu, ale akce vedle akce to zachránila takže jsem se neměl šanci nudit ani na chvíli. Scénka s tramvají byla vykradená, tuším že se v originále objevila v policajtovi v Beverly Hills. Akce vše vyrovnala. Nemohu si pomoci ale John Cena je takový nástupce J.C.V. Dammeho, můj názor. Jako celek je film, co se děje týče, jednoduchý a dobře promyšlený.

Dodatečné informace

Původní název:
12 Rounds (více)
  • USA 12 kol
  • USA 12 Rounds
  • USA 12 Desafios
  • USA 12 tuzak
  • USA Les 12 épreuves
  • USA Smrtonosná hra
  • USA Zwölf Runden
Země původu:
USA
Rozpočet:
22 mil. USD
Tržby:
17,28 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
12 kol je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce 12 kol


Powered byJustWatch