Kasandřin sen

66%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Kdyby to jen neopakovalo Vraždy a poklesky, klidně bych dal 3. Přestože jsem se na ten film nedokázal pořádně zaměřit, byl bych tak hodný. Takhle jde ale o snad nejslabší dosavadní allenovku, a to přestože skotský přízvuk je cool.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Po Match Point další netypický Allen. Ale tentokrát boužel ne tak výborný. Allen jako tvůrce charakterů prostě krapet selhal (co udělal v druhé půlce s Farrellovou postavou vážně zamrzí) a ten prapodivný závěr taky k jeho top scénám rozhodně nepatří. 5.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Temný Allen, který navazuje na linii filmů jako Match Point. Velmi dobře obsazené duo bratrů Ewana McGregora a Colina Farrella i Mefistofeles Wilkinson vcelku spolehlivě fungují a jako thrillerová jednohubka to vlastně vůbec není špatné. Já se bavil.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Peníze jsou všechno a sebezáchova je silnější než rodina. Přesně tohle je téma tohoto úžasného filmu, Kasandřin sen je film, kterému jsem se dlouho vyhýbal už jen kvůli tomu debilnímu názvu, vážně to zní jako nějaká telenovela, ale dostal jsem perfektní temné drama, které se zamýšlí nad tím, co jsou lidi schopný udělat, když jsou na dně a naskytne se jim možnost splnit si vše. Jeden je v prdeli kvůli dluhům a druhý má plány do budoucna a novou ženskou na kterou chce udělat dojem, tak si půjčuje prachy všude možně. Prostě jsou oba v prdeli, tak přijmou kšeftík od svého strýčka a až poté se ukážou pravé tváře hlavních hrdinů. Precizně odvyprávěný příběh s úžasným Farrellem a McGregorem. Oba hrají skvěle a věřil jsem jim jejich role. Ten konec mě dostal, hlavně protože jsem to vůbec nečekal. Jsem rád, že jsem překonal ten debilní název a na film jsem se koukl, jediná chybička je hudba, která je někde fakt přehnaná a kazí dojem, ale jinak jde o famózní dílo Woody Allena.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6
Na Woody Allena spíš průměr, zejména v případě druhé poloviny filmu. Myslím, že jeho síla byla právě filmech, kde se vyskytovaly paradoxní zápletky kolem sexu bez ztráty na životech. Ostatně tím byl dlouhá léta proslavený, že ctil konverzační komedie bez zbytečných násilností.
patril
70 bodů
2.5
Pro mě úplně zbytečný film, kdyby tam nebyla thrillerová zápletka tak mi to úrovní dialogů a zápletky připadalo jako Rosamunde Pilcher. Předvídatelný děj. Herecky se nedalo kvůli scénáři asi moc zazářit. Když místo poslechu dialogů si všímáte jak hrajou herci (jestli nevypadnou z role když nemluví), tak je asi něco špatně. Nebo jen nechápu Woodyho Allena... 2 hvězdy jen z úcty k režisérovi